Nenumaldomai artėja didžiosios krepšinio šventės renginiai
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Liepos 6-ąją dieną Žalgirio areną aplankys masinis renginys „Varom už Lietuvą“, o iškilmingą atidarymą arenos operatorius – Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG) nusprendė surengti rugpjūčio 3 dieną.

Žalgirio areną statybininkai ketina priduoti valstybinei komisijai birželio 30 dieną. Arenos kėdės valomos nuo dulkių, o į naujuosius krepšius pirmuosius metimus jau atliko Arvydas Sabonis.

„Tai įrodymas, kad rungtynės aikštelėje gali vykti. Arena įrengta, o aplinkos sutvarkymas – tik laiko klausimas“, – sakė Kauno miesto meras R. Mikaitis.

Liepos 6-ąją prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo, šalia legendinės Halės, startuos renginys „Varom už Lietuvą“. Paminklas pasirinktas kaip padėka S. Dariui ir S. Girėnui, išpopuliarinusiems krepšinį Lietuvoje.

Čia vyks didelis koncertas, į kurį pakviesti garsūs Lietuvos atlikėjai. Organizatoriai ketina demonstruoti filmuotą medžiagą, kurioje įvairius krepšinio istorijos puslapius prisimins šios sporto šakos veteranai.

Nuo paminklo varomą krepšinio kamuolį iki Vytauto Didžiojo karo muziejaus lydės didžiulis vaikų ir krepšinio veteranų būrys. Vėliau maršrutas pasuks naujosios Žalgirio arenos link. Į arenos krepšį bus įmestas simbolinis metimas.

Toliau kamuolys leisis į kelionę per Lietuvą ir aplankys daugiau nei 60 miestų, kol galiausiai bus perduotas Lietuvos krepšinio rinktinės vyrams.

Rugpjūčio 3 dieną vyks oficialus Žalgirio arenos atidarymas. Šią datą pasirinko operatorius. Tačiau arenoje renginiai jau prasidėjo – praėjusį antradienį čia pristatytos proginės, Europos krepšinio čempionatui skirtos monetos.

„Svarbiausias mūsų laukiantis darbas – arenos pridavimas valstybinei komisijai. Manau, čia problemų nebus – jau nuo kadencijos pradžios kartu su darbo grupe kontroliuojame darbų eigą.

Praėjusį šeštadienį ir sekmadienį nuo „Akropolio“ garažų stebėjau ar arenoje vyksta darbai – darbininkai plušėjo nesustodami. Jei neatsiras biurokratinių kliūčių, areną priduosime komisijai dar šio mėnesio paskutinėmis dienomis“ – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas.

Lietuviai atidžiai seka Žalgirio arenos statybas ir skausmingai reaguoja į nesklandumus (savo nuomonę apie oficialaus “Žalgirio arenos atidarymo nukėlimą, kviečiame išreikši vykdomoje apklausoje – KaunoZinios.lt redakcijos past.).

Tačiau pasaulinėje praktikoje yra buvęs ne vienas atvejis, kai renginiai įvykdavo sporto objektuose, iš kurių dar nebūdavo pasitraukę statybų kranai. Pavyzdžiui, 1976-ųjų Monrealio olimpinio stadiono statybos dėl darbuotojų streikų buvo tik įpusėję, tačiau jame sėkmingai įvyko vasaros olimpinės žaidynės.

Europos vyrų krepšinio čempionatas prasidės rugpjūčio 31 d., finalinis turnyro etapas į Kauną persikels rugsėjo viduryje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: