(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

2010 m. Kauno rajono ir Kauno miesto savivaldybių bendru susitarimu atgaivintas pažintinis-turistinis vandens maršrutas Kaunas–Zapyškis–Kulautuva–Kaunas. Tai ne tik galimybė smagiai praleisti laisvalaikį, bet ir niša naujam verslui kurtis. Džiaugiamės iniciatyviais rajono žmonėmis, sukūrusiais infrastruktūras Vilkijos ir Kulautuvos prieplaukose, laukiame entuziastų, norinčių populiarinti kitus miestelius, snaudžiančius ant Nemuno ir Nevėžio krantų.

Tik palikus miestą, kairėje pusėje baltomis burėmis mus pasitinka Zapyškio seniūnijos prieplauka. Zapyškis daugumai asocijuojasi su XVI amžiaus gotikine Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia. Ji ne tik Zapyškio simbolis, bet ir vadinamoji Lietuvos bažnyčių Motina. Senoji bažnyčia jau ilgą laiką vadinama šalies intelektualų traukos centru, kuriame vyksta Pažaislio festivalio koncertai ir kiti kultūriniai renginiai. Išsilaipinę Zapyškio prieplaukoje, galite ne tik apžiūrėti unikalų istorinį paveldo objektą, bet ir pasivaikščioti po į šeštą šimtmetį įkopusį miestelį ir legendomis apgaubtas Zapyškio vietas: esą ten, kur driekiasi plačios Zapyškio lankos, tolimoje praeityje buvo senovės lietuvių šventykla su akmens aukuru.

Kiek toliau, dešiniajame Nemuno krante iš tolo moja išlakios Kulautuvos pušys, viliodamos į Lietuvos pagonių dievų ir deivių slėnį. Čia atplaukus galima susipažinti su miesteliu ir jo istorija, pasėdėti naujai įkurtoje prieplaukos „Užkandinėje“, pasimėgauti išskirtine gamtos ramybe. Artimiausiu metu Kulautuvos prieplaukoje bus galima išsinuomuoti dviračius ir pasivažinėti prieškarinio kurorto gatvelėmis, įkvėpti gydomųjų savybių turinčio pušyno oro, o mėgstantys nuotykius galės išsinuomuoti septynių vietų katerį pramoginei ar pažintinei kelionei Nemunu. Patyręs kapitonas saugiai nuplukdys jus kur tik panorėsite.

Jei kada susiruoštumėte Nemuno saloje ties Vilkija ieškoti paslėpto lobio skrynios, tai neišvengiamai sutiktumėte vienišą ir todėl labai piktą piratą. Tereikia atvykti į Vilkijos prieplaukoje įsikūrusią „Vilkijos valtinę“ ir patikėti savo laisvalaikį kapitonui. Čia galima išsinuomoti baidarę ar motorinę valtį, o jei bijote nuotykių ant vandens – pažaisti paplūdimio tinklinį, pažvejoti ir iš pagautos žuvies išsivirti žuvienę. O jei patys nenorite nei žvejoti nei virti, pagal jūsų pageidavimą tai už jus padarys paslaugūs valtinės darbuotojai.

Kviečiame į pažintinę kelionę laivu „Tolstojus“! Navigacijos metu gegužės-rugsėjo mėnesiais, Nemuno upe maršrutu Kaunas–Zapyškis–Kulautuva–Kaunas, laivas išplaukia kiekvieną sekmadienį 12 val. Kelionė prasideda nuo prieplaukos, esančios prie Vytauto bažnyčios Kaune. Kelionės trukmė 5 val., iš kurių Kulautuvoje – 2 val. Bilieto kainos: suaugusiems – 10 Lt, vaikams iki 10 metų – 5 Lt. Bilietai parduodami įsilaipinant į laivą.

Dėl išsamesnės informacijos apie keliones ir laisvalaikį Kauno rajone kreiptis į Kauno rajono turizmo informacijos centrą tel. (8 37) 543 318, el. paštas kauno.rajonas@krs.lt

Kauno rajono turizmo informacijos centro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: