© Agnės Sinkevičiūtės nuotr./KaunoZinios.lt

Daugiau nei 3 000 Lietuvos įmonių viešai įsipareigojo nesinaudoti euro įvedimu kaip pretekstu didinti kainas ir prisijungė prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo. Šie ūkio subjektai įgijo teisę per 10 000 savo valdomų prekybos ir paslaugų teikimo vietų žymėti specialiu ženklu „Perskaičiuota sąžiningai“.

„Pastarosiomis savaitėmis kai kurios savivaldybės ėmėsi aktyviai kviesti vietos įmones prisijungti prie memorandumo. Tikimės, kad ir kitos savivaldybės, taip pat verslo asociacijos paskatins verslininkus, net ir pačius smulkiausius, dalyvauti socialiai atsakingo verslo iniciatyvoje „Perskaičiuota sąžiningai“. Vartotojams labai svarbu, kad ne tik didieji prekybos tinklai, bet ir smulkios prekybos ir paslaugų įmonės euro įvedimo metu elgtųsi sąžiningai ir atsakingai“, – sakė ūkio viceministrė Rasa Noreikienė.

Pasak Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkės Zitos Sorokienės, Lietuvos įmonių prisijungimas prie memorandumo turėtų padėti išsklaidyti visuomenės baimes ir abejones dėl savaiminio kainų augimo įvedant eurą.

„Mes, smulkieji verslininkai, kaip niekada esame suinteresuoti neprarasti savo vartotojų, tad neabejoju, kad daugelis iš mūsų nesirengia piktnaudžiauti euro įvedimu. Juk jei būsi nesąžiningas, nuo tavęs tiesiog nusigręš, ypač tai galioja smulkiesiems verslininkams. Memorandumas mums yra ir papildoma paskata, ir ženklas klientams, kad kainos į eurus perskaičiuojamos sąžiningai“, – sakė Z. Sorokienė.

Prisijungti prie Geros verslo praktikos, įvedant eurą, memorandumo ūkio subjektai gali iki š. m. gruodžio 31 d. interneto svetainėje www.euras.lt užpildę prašymą elektroniniu būdu arba atsiuntę jį el. paštu memorandumas@euras.lt ar faksu 8 5 2312479. Prašymą taip pat galima pateikti ar atsiųsti savivaldybėms, VšĮ „Versli Lietuva“, Ūkio ministerijai, taip pat užpildyti per euro viešinimo renginius.

Prie memorandumo prisijungusių ūkio subjektų, turinčių teisę naudoti ženklą „Perskaičiuota sąžiningai“, sąrašas viešai skelbiamas interneto svetainėje www.euras.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: