(c) sxc.xchng archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija nepritarė mokesčių lengvatai, kurios už neparduotus būstus prašė Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA). Kolegijos narių teigimu, tokios lengvatos taikymas vienai ar kitai verslo grupei gali iškreipti konkurencines sąlygas rinkoje ir sumažinti valstybės dotacijas miesto biudžetui.

2009 metų pabaigoje LNTPA vadovybė kreipėsi į miesto savivaldybę su prašymu 2010 metais neapmokestinti nekilnojamojo turto mokesčiu patalpų, esančių tinkamai naudoti pripažintuose gyvenamosios paskirties namuose, kuriuose yra neparduotų butų. LNTPA prašė savivaldybės atsižvelgti į sudėtingą situaciją būsto vystymo rinkoje.

Meras Andrius Kupčinskas pabrėžė, kad tokio mokesčio lengvatos taikymas turėtų neigiamos įtakos miesto biudžetui. „Miesto biudžetui tai atsilieptų dvigubai, nes sumažėtų gaunamos pajamos iš mokesčių ir Finansų ministerija sumažintų miestui skiriamas dotacijas“, – sakė Kauno meras.

Anksčiau LNTPA prašymą apsvarstę miesto tarybos komitetai taip pat nepritarė jam. Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkė Edita Gudišauskienė pabrėžė, kad tokios lengvatos ne tik sumažintų įplaukas į miesto biudžetą, bet ir iškreiptų konkurenciją rinkoje.

Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius pastebėjo, kad Europos Sąjunga gana neigiamai žiūrėtų į tokio pobūdžio verslo rėmimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: