(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Policijos vadovybė, siekdama kuo didesnio skaidrumo organizacijoje ir tęsdama tam skirtas priemones, pavedė organizuoti ir vykdyti netikėtus patikrinimus, kurių metu būtų tikrinami pareigūnai, vairuojantys tarnybinį ar asmeninį transportą, pažeidinėjantys kelių eismo taisykles ar darantys kitokius pažeidimus.

Pasak laikinai policijos generalinio komisaro pareigas einančio Algirdo Stončaičio, Policijos departamento vadovybė pripažįsta, kad policijos sistemoje vis dar pasitaiko garbės nedarančių atvejų, kai patys pareigūnai padaro teisės pažeidimus.

„Netoleruojame ir niekuomet netoleruosime pareigūno vardą diskredituojančių veiksmų ir imsimės visų įmanomų priemonių, kad tokios problemos, kaip pareigūnų girtavimas, korupcija ar kitokie pažeidimai, būtų pašalintos. Pati policijos bendruomenė siekia apsivalyti nuo pareigūnų, kuriems nerūpi munduro garbė”, – sako A. Stončaitis.

Netikėtų patikrinimų metu bus naudojamos transporto priemonės (taip pat ir be skiriamųjų policijos ženklų), vaizdo įrašymo, taip pat kitos specialiosios policijos priemonės. Bus dirbama visoje šalies teritorijoje, nežinant vietiniams policijos įstaigų vadovams ar kitiems pareigūnams. Netikėtus patikrinimus vykdys Policijos departamento ir specializuotų policijos įstaigų pareigūnai.

Lietuvos policija kviečia ir pačius žmones būti nepakančiais blogiui, atvirai bendrauti su pareigūnais, drąsiai pranešti apie daromus ar žinomus pažeidimus ir taip talkinti policijai.

Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: