fb.com archyvo nuotr.

Jungtinių Valstijų Nacionalinė saugumo agentūra (NSA) slapta klausėsi diplomato Vygaudo Ušacko pokalbių, kai šis vadovavo Europos Sąjungos (ES)misijai Afganistane, teigia dienraštis “The New York Times”.

ES atstovaiteigia susipažinę su šiuo pranešimu, bet negali jo patvirtinti arba paneigti.

“The New York Times” teigia, kad informaciją apie pokalbių klausymąsi gavo iš Amerikos žvalgybos paslapčių viešintojo Edwardo Snowdeno (Edvardo Snoudeno).

“NSAslapta klausėsi, kai Jungtinių Tautų pareigūnas Afganistane Staffanas de Mistura konsultavosi su ESpartneriu Vygaudu Ušacku apie tai, kaip reaguoti į Afganistano teismo sprendimą panaikinti 62 parlamento narių išrinkimą”, – rašoma straipsnyje.

Buvęs Lietuvos užsienio reikalų ministras V.Ušackas ESatstovybei Afganistane vadovavo nuo 2010 metų iki šio rudens, kai buvo paskirtas ESambasadoriumi Rusijoje.

“ESžino apie pranešimus spaudoje, kad JAVpareigūnai galėjo klausyti specialaus atstovo Afganistane ir JTatstovo pokalbio. Neturime konkrečios informacijos, kuri galėtų patvirtinti arba paneigti šį pranešimą”, – BNSpirmadienį teigė ESišorės politikos vadovės Catherine Ashton (Ketrin Ešton) atstovė spaudai Maja Kocijancic.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: