(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Jaunimo savanoriškos veiklos centras “Deineta” – nevyriausybinė visuomeninė jaunimo organizacija vykdanti ir koordinuojanti savanorišką veiklą Lietuvoje bei užsienyje. Tarptautinės jaunimo stovyklos organizuojamos glaudžiai bendradarbiaujant su Europos savanorių tarnybos organizacijų Aljansu. Kasmet Lietuvoje organizuojame apie 20 tarptautinių stovyklų, kuriose galime priimti daugiau nei 200 užsieniečių iš Vakarų Europos šalių bei JAV, Meksikos, Kanados, Maroko, Japonijos ir kt. Beveik 35 pasaulio šalių stovyklose turi galimybę pabuvoti ir Lietuvos jaunimas. Nuo 1999 metų “Deineta” pradėjo aktyviai dalyvauti “Jaunimas Europai” ir EST programose. Šiuo metu pagrindinė organizacijos veikla yra Europos savanorių tarnybos projektų koordinavimas Lietuvoje ir užsienyje.

Kaip viskas vyksta?

Susirasti kelionę “Deineta” palieka jums laisvą pasirinkimą, t.y. kelionę perkate bei ja rūpinatės patys; ieškote jums priimtiniausio keliavimo būdo: lėktuvu, autobusu, savo automobiliu ar autostopu. Viskas priklauso nuo jūsų finansinių galimybių. Beje, galima pasirinkti ne tik pageidaujamą šalį bei laiką, bet ir vietovę. Pvz.: jeigu pernai buvote Prancūzijoje prie Paryžiaus, šiemet galite keliauti į stovyklą Alpėse ar prie Atlanto vandenyno. Jeigu jau buvote Italijoje prie Neapolio, šiemet galite atostogauti Sicilijoje.
Dalyvio mokestis už tarptautinę stovyklą užsienyje – 360 litų. Apgyvendinimas, maitinimas, stovyklos programa papildomai nekainuoja. Dalyvio mokestis negražinamas, nebent stovykla neįvyko dėl organizatorių (siunčiančios ar priimančios šalies) kaltės. Tarptautinės jaunimo stovyklos organizuojamos ištisus metus, tačiau daugiausiai jų vyksta vasaros metu. Stovyklų trukmė 2-3 savaitės. Į stovyklas dažniausiai susirenka 18-25 metų jaunimas. Tačiau neverta nusiminti nei jaunesniems, nei vyresniems, nes galite rasti stovyklų ir kitoms amžiaus grupėms, pvz., paaugliams (16-17 m.) arba vyresnio amžiaus žmonėms, net ir senjorams ar šeimoms. Oficiali tarptautinių darbo stovyklų kalba dažniausiai yra anglų, tačiau ir kalbantys vokiečių, italų ar ispanų kalbomis tikrai susiras sau tinkamas stovyklas.
Savanoriškas darbas – tai viena iš pagrindinių idėjų, dėl kurių visame pasaulyje yra organizuojamos tokio pobūdžio stovyklos. Esmė – suteikti pagalbą, padaryti kažką gero ir naudingo. Darbas nesudėtingas, nereikalaujantis daug fizinių jėgų bei specialaus pasiruošimo. Tai puikus bendravimo būdas. Darbo dienos trukmė 4-5 val., po to – laisvalaikis ir, be abejo, pramogos. Pramogos, bei laisvalaikis daug priklauso nuo Jūsų pačių t.y. nuo jūsų idėjų, pasiūlymų. Stovyklos vadovas padės jums įgyvendinti pačius įvairiausius sumanymus. Dažniausiai stovyklautojai lanko šalies ir regiono įžymias vietoves, keliauja dviračiais, baidarėmis, rengia vakarėlius, konkursus, sportuoja, lanko diskotekas. Tam, kad pajustumėte tikrai draugišką ir šiltą atmosferą, stengiamasi, jog vienoje stovykloje būtų ne daugiau kaip 10-16 dalyvių. Toje pačioje stovykloje gali būti ne daugiau kaip po 2 dalyvius iš tos pačios šalies, pvz., du japonai, du anglai, du amerikiečiai, du lietuviai, du ispanai ir t.t.

Susidomėjai? Lauki vasaros, tačiau nežinai ką per ją naudingo ir įdomaus nuveikti? Štai tau pats geriausias atostogų praleidimo būdas.
Kreiptis dėl informacijos, bei naujienų apie stovyklas gali aplankydamas www.deineta.lt svetainę, arba tiesiogiai klausdamas čia.

Aplankyti “Deinetos” centrą galima adresu:
Savanorių pr. 16 – 7 ,
LT-44253 Kaunas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: