nokia.com archyvo nuotr.

Ispanijoje, Barselonoje vykstančiame pasauliniame mobiliųjų technologijų kongrese „Nokia“ pristatė du naujus modelius, kuriais išplėtė išmaniųjų telefonų su „Windows Phone 8“ operacine sistema gamą. „Nokia Lumia 720“ yra plonas ir stilingas modelis, savo klasėje išsiskiriantis puikia kamera. „Nokia Lumia 520“, kaip pranešama, neturės lygiaverčių konkurentų mažos kainos segmente.

„Nokia“ įgauna pagreitį. Šiandien pristatome naujus modelius, su kuriais išplečiame produktų ir paslaugų portfelį, kad jis atitiktų įvairių žmonių ir verslo organizacijų poreikius”, – sakė „Nokia“ prezidentas ir generalinis direktorius Stephen Elop.

 

„Nokia Lumia 520“ savo kainų lygyje neturės lygiaverčių konkurentų

„Nokia Lumia 520“ yra mažiausios kainos telefonas su „Windows Phone 8“, tačiau jis turi daugybę naujos kartos technologijų. Šis derinys yra mūsų kompanijos žinutė konkurentams: visuose kainų lygiuose mes galime pasiūlyti vartotojams geriausią išmanųjį telefoną“, – sakė „Nokia Smart Devices“ viceprezidentė Jo Harlow.

Spalvingų korpusų „Nokia Lumia 520“ modelis turi ir lietimui, ir paspaudimui jautrų 4 colių (10,2 cm) įstrižainės ekraną ir 5 megapikselių kamerą su automatinio fokusavimo funkcija. Į telefoną yra įdiegtos svarbiausios kameros programėlės, kurias turi „Nokia Lumia“ serijos flagmanai. Su kinografijos (angl. Cinemagraph) programėle galima sukurti judančias nuotraukas ir jas patalpinti į „Facebook“, „Twitter“ ar išsiųsti el. paštu. „Smart Shoot“ programėlė leidžia sukurti tobulas grupines žmonių nuotraukas – telefonas užfiksuoja daug kadrų ir tuomet leidžia perkelinėti veidus tarp kadrų taip sukuriant idealų kadrą, kurio faktiškai niekada nebuvote padarę. Ši programėlė netgi leidžia ištrinti nepageidaujamus žmones iš kadro. Kita programėlė – „Panorama“ – leidžia fotografuoti panoraminius kadrus, kai reikia apimti platų vaizdą.

Be pažangių kameros savybių, konkurencingasis „Nokia Lumia 520“ taip pat turi nemokamus „HERE“ žemėlapius (buv. „Nokia“ žemėlapiai), kuriais vartotojai gali naudotis nenaudodami mobiliojo ryšio ir taip išvengti didelių sąskaitų, ypač keliaujant užsienyje. „HERE Drive“ ir „HERE Transit“ programos padės patogiai ir greitai pasiekti reikiamą kelionės vietą keliaujant automobiliu ar viešuoju transportu.

Telefonas turi 8 gigabaitus (GB) vidinę atmintį, kurią su „MicroSD“ atminties kortele galima išplėsti iki 64GB.

„Nokia Lumia 520“ korpuso dangteliai yra keičiami, juos galima pasirinkti penkių spalvų – geltonos, raudonos, žalsvai mėlynos, baltos ir juodos. „Nokia Lumia 520“ Lietuvoje turėtų pasirodyti II-ąjį šių metų ketvirtį, o kaina prekybos vietose bus apie 650 litų.

 

„Nokia Lumia 720“ – aukščiausios klasės kamera vidutinio dydžio kainos telefone

„Nokia Lumia 720“ modelyje deri inovacijos ir stilius. Šis „Lumia“ serijos naujokas savo kainos lygyje išsiskiria kameros galimybėmis: jame įdiegta „Carl Zeiss“ optika, o f1.9 diafragma leidžia padaryti ryškias ir aiškias nuotraukas ir dieną, ir naktį. Dėmesio nepagailėta ir priekinei kamerai –HD kokybės, 1,3 megapikselių raiškos kamera apima platų kampą, tad idealiai tiks grupinėms nuotraukoms ar vaizdo skambučiams per „Skype“.

„Nokia Lumia 720“ paveldėjo apdovanojimais įvertintą „Nokia“ monolitinį dizainą. Telefonas yra plonas ir stilingas, patogiai „guli“ rankoje. Ekranas – 4,3 colių (10,9 cm) įstrižainės. Lietimui jautrus, o „Clear Black Display“ technologija dėl įgyvendintų inžinerinių patobulinimų pranoksta technines charakteristikas – vaizdas ekrane išlieka ryškus saulės atokaitoje bei yra gerai matomas žvelgiant į jį iš šono. Telefone taip pat galima naudoti specialų korpuso dangtelį, su kuriuo telefoną galima krauti bevieliu būdu.

„Nokia Lumia 720“ taip pat turi iš anksto įrašytą „HERE“ programų paketą: „HERE Žemėlapius“, „HERE Drive“ su nemokama navigacija su nurodymais balsuir „HERE Transit“ (navigacija visuomeniniu transportu). „HERE Žemėlapiai“ taip pat turi „LiveSight“ papildytos realybės technologiją, kuri leidžia matyti ekrane realų aplinkos vaizdą su nuorodomis, kur kas yra.

 

Naujajame modelyje įdiegta NFC technologija, kuri leidžia sujungti prietaisus „Bluetooth“ ryšiu juos paprasčiausiai sulietus. Pavyzdžiui, taip prie „Nokia Lumia 720“ galima prijungti „JBL PlayUp“ nešiojamą garsiakalbį ir per jį groti muziką iš telefono.

„Nokia Lumia 720“ prekybos vietose Lietuvoje turėtų pasirodyti II-ąjį šių metų ketvirtį ir kainuos apie 1,1 tūkst. litų.

Pristatė ir klasikinius modelius „Nokia 105“ ir „Nokia 301“

Kongrese „Nokia“ pristatė savo mažiausios kainos mobilųjį telefoną „Nokia 105“ ir telefoną „Nokia 301“, kuriuo galima taupiai naudotis internetu ir el. paštu bei kuris pasižymi gera kamera.

„Nokia 105“ yra idealus modelis vartotojams, kurie pirmą kartą naudojasi mobiliuoju telefonu. Jame yra ryškus spalvotas ekranas, aiškus telefono meniu ir tokios svarbios funkcijos kaip FM radijas, žadintuvas, „kalbantis“ laikrodis, klaviatūra, apsaugota nuo dulkių ar vandens lašų bei žibintuvėlis. Šis telefonas pilnai įkrovus bateriją gali veikti iki 35 dienų.

Spalvingas ir elegantiško dizaino „Nokia 301“ turi 3,5G mobilųjį internetą ir „Nokia Xpress“ naršyklę, kuri siunčiamus duomenis suspaudžia 90 proc. ir taip leidžia sutaupyti išlaidų duomenų persiuntimo paslaugoms. „Nokia 301“ yra mažiausios kainos telefonas, leidžiantis internete peržiūrinėti vaizdo įrašus ir turi gerą kamerą, kurią kuriant įkvėpimo semtasi iš „Nokia Lumia“ išmaniųjų telefonų.

„Nokia 105“ kainuos apie 65 Lt., o „Nokia 301“ – kiek daugiau nei 270 litų. Lietuvoje šie modeliai turėtų pasirodyti II-ąjį šių metų ketvirtį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: