Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Už parlamentinei veiklai skirtas lėšas nuomoję, o vėliau už likutinę vertę automobilius išsipirkę Seimo nariai pasielgė neetiškai, mano Seimo pirmininkas “darbietis” Vydas Gedvilas.

“Jeigu taip daro parlamentarai, manau, kad jie tiesiog prasilenkia su etika”, – penktadienį LRT laidai “Laba diena, Lietuva” sakė parlamento vadovas.

“Nuomotis buvo galima praėjusią kadenciją, bet jokiu būdu negalima buvo juos išsipirkti už likutinę vertę. Tai parlamentinei veiklai skirti pinigai, ir jie gali būti naudojami tik tam tikslui, o ne išsipirkti automobilį”, – pabrėžė jis.

Pats V.Gedvilas tvirtino tik metams sudarydavęs nuomos sutartis, nes nežinojęs “kokia bus finansinė situacija, kokius sprendimus priims Seimas”. Jam esą net nekilusi mintis, kad pasibaigus nuomos sutarčiai, būtų galima šį automobilį įsigyti.

“Aišku, žmones skaudina, kada kas nors turi išimtinę galimybę įsigyti tam tikrą turtą. Manau, parlamentarai galėtų atsakingiau žiūrėti į šiuos klausimus. Nereikalingas papildomas dėmesys, ir taip mes, politikai, neturime labai aukštų reitingų”, – teigė jis.

Dienraštis “Lietuvos rytas” pirmadienį pranešė, kad kai kurie tautos atstovai nusprendė iš valstybės skiriamų pinigų nuomotus automobilius išsipirkti. Dėl automobilių, kurie nuomoti iš mokesčių mokėtojų kišenės, prokurorams gali tekti aiškintis keliems esamiems ir buvusiems Seimo nariams.

Tarp parlamentarų, kurie galėjo iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų nuomotus automobilius vėliau įsigyti, paminėti Marija Aušrinė Pavilionienė, Liudvikas Sabutis, Egidijus Klumbys, Rimantas Smetona, Petras Luomanas, Arminas Lydeka, Juozas Olekas.

Jų išpirktais automobiliais domisi prokurorai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: