kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto taryba pritarė siūlymui, jog kitais metais Europos jaunučių vaikinų (iki 16 metų) krepšinio čempionatas vyktų Kaune. 2015 metų rugpjūčio 6-16 dienomis vyksiančiose varžybose dalyvaus komandos iš 16 Europos valstybių.

„Kaunas nuo seno yra krepšinio lopšys ir mes jau turime patirties rengiant tokio tipo čempionatus. Vakar matėme, kaip senutėje sporto halėje Kauno „Žalgiris“ šventė pergalę. Susidomėjimas krepšiniu nuolat auga, jaunųjų talentų taip pat mums netrūksta“, – sakė Kauno miesto tarybos narys Gediminas Budnikas.

Planuojama, kad čempionato rungtynės vyks Kauno sporto halėje ir „Sabonio krepšinio centre“. Į Kauną atvyks ne tik sportininkai, treneriai ir aptarnaujantis komandų personalas, bet ir krepšininkų artimieji, sirgaliai, žiniasklaidos atstovai. Lietuvos krepšinio federacija ketina pritraukti įvairių Lietuvos miestų jaunimą stebėti čempionato varžybų Kauno mieste.

„Miestui organizuoti tokį renginį yra ne tik garbė, bet ir finansinė nauda. Atvykę jaunieji sportininkai bei jų draugai, artimieji ne tik išsiveža gerus įspūdžius apie Kauną, tačiau ir atneša pelno miesto verslininkams“, – akcentavo Kauno miesto tarybos narė Gintarė Skaistė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: