Ką daryt, kai organizmas prašo obuolių pyrago, o baltų rankelių kišti į tešlą nesinori?

Oi, gerbiamieji, variantų galybė! Vienas iš tokių keistesnių (pagal gaminimo būdą, bet ne pagal rezultatą) – apibarstyti obuolius sausais miltais ir iškepti. Prisipažinsiu, kai pirmą kartą šį receptą išgirdau, pagalvojau, kažką čia Redutis paistalioja. Kai antrą kartą išgirdau, suklusau. O kai pati patikrinau, įsitikinau: akurat, gaunasi pyragas! Visai geras!. Grožio konkursuose šansų nedaug turi, bet skonis puikus. Ant paviršiaus užsideda traški saldi plutelė, o vidinis jo pasaulis sultingas ir subalansuotas.

Obuolių pyragas su manų kruopomis
•0.5 stiklinės ma­nų kruo­pų
•0,5 stik­li­nės mil­tų
•0,5 stik­li­nės cuk­raus
•0,25 šaukš­te­lio ke­pi­mo mil­te­lių
•0,5 kg obuo­lių
•70 g svies­to
•ci­na­mo­nas (nebūtinai)
•mil­ti­nis cuk­rus

Įjun­gia­me or­kai­tę 170 C. At­si­ma­tuo­ja­me po lygiai ma­nų kruo­pų, mil­tų ir cuk­raus Recepte turėjau parašyti kokius nors kiekius, tai parašiau pusę stiklinės. Bet taip pat sėkmingai galima naudoti pilną stiklinę. Arba po du šaukštus. Arba po pusę kibiro. Atitinkamai daugiau ar mažiau obuolių ir sviesto. (Sviesto tai visada išlošim, jei bus daugiau).

Manų kruopas, miltus, cukrų ir kepimo miltelius su­mai­šo­me du­be­ny­je. Ga­li­ma da­lį ma­nų kruo­pų pa­keis­ti mal­tais mig­do­lais ar kokiais nors avižiniais dribsniais. Pa­si­ruo­šia­me in­dą, ku­ria­me kep­si­me ir iš kurio valgysime, nes gra­žiai išim­ti ir at­pjau­ti gra­žiais ga­ba­liu­kais nelabai pa­vyks. Iš­te­pa­me in­dą svies­tu.

Stambia tarka sutarkuojame obuolius. Į kepimo indą dedame kelis šaukštus tarkuotų obuolių ir paskleidžiame plonai ir lygiai. Užbarstome mišiniu iš miltų ir cukraus. Vėl obuolių. Vėl miltų. Taip sluoksniuojame, kol viską išbaigsime. Sluoksniukai turi būti ploni, kad kepant obuolių sultys perdrėkintų miltus. Vir­šu­ti­nis sluoks­nis tu­ri bū­ti mil­tų. Ant viršaus uždedame sviesto, supjaustyto gabaliukais. Cinamono, jei mėgstate. Kepame kol apkeps paviršius – jei vienas didesnis indas, gali trukti 40-50 min. Mažuose indeliuose gal kokias 25 min.

Užpudruojame miltiniu cukrumi.

Valgome su ledais ar su plakta grietinėle.

Originalus receptas tinklaraštyje Septyni virtieniai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: