(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo 29 dieną Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje Nyderlandų Karalystės ambasada Lietuvoje, Susisiekimo ministerija, Kauno miesto savivaldybė ir VDL Bus & Coach organizavo konferenciją „Visuomeninio transporto sistemos. Patirtis. Raida. Perspektyvos”.

Konferencijoje buvo siekiama supažindinti su Nyderlandų visuomeninio transporto sistemos ypatybėmis, pasisemti gerosios patirties iš kitų šalių, pristatyti Lietuvos miestų visuomeninio transporto sistemų plėtrą.

Konferencijoje dalyvavo Nyderlandų Karališkosios ambasados Lietuvoje ambasadorius Joep Wijnands, kuris šias pareigas eina dar tik tris savaites.

„Man labai malonu būti jūsų mieste. Lietuvoje esu tik tris savaites, tačiau šalis mane tikrai sužavėjo. Šiandien Kaune susirinkome pakalbėti, padiskutuoti miestui labai svarbiu klausimu – visuomeninio transporto sistemos plėtra ir vystymas. Norėtume pasidalinti su jumis mūsų sukaupta patirtimi šioje srityje. Galime ne tik pasidalinti žiniomis, bet ir mokytis vieni iš kitų”, – sveikinimo žodį tarė ambasadorius Joep Wijnands.

„Manome, kad Kauno viešojo transporto padėtis yra pakankamai gera, jo paklausa didelė. Tai ypač aktualu toms socialinėms grupėms, kurių poreikius savivaldybės patenkina suteikdama objektyvias lengvatas ir sudarydama optimalų viešojo transporto prieinamumą įvairioms socialinėms grupės, kurioms jis išlieka pagrindine susisiekimo priemone. Labai džiugu, kad savąja patirtimi pasidalins Nyderlandų atstovai ir suteiks puikias galimybes pasikeisti nuomonėmis, užmegzti glaudesnius ryšius su šios srities specialistais. Mes labai pozityviai vertiname bet kokius siūlymus, patarimus ir esame atviri inovacijoms, jei tai tarnaus mūsų miestui ir jo žmonėms”, – kalbėjo meras A. Kupčinskas.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis dėkojo už pakvietimą dalyvauti šioje konferencijoje, nes visuomeninis transportas yra labai svarbi transporto sistemos dalis, apie kurią būtina diskutuoti.

„Sutrikus visuomeniniam transportui, būtų paralyžuotas miestiečių gyvenimas, todėl labai svarbu, jog ši transporto grandis veiktų visu pajėgumu ir be jokių rūpesčių. Per pastarąjį dešimtmetį šioje srityje mūsų šalyje buvo padaryta labai daug, tačiau reikia nuveikti dar daugiau darbų, siekiant optimizuoti visuomeninio transporto sistemos veiklą Lietuvoje. Ne visi miestai vienodai vystosi ir plėtoja savo transporto sistemas. Reikėtų pabrėžti, jog centrinė valdžia skiria per mažai dėmesio visuomeninio transporto plėtrai, manydama, jog tai Savivaldybių reikalas. Būtinas bendras požiūris į visuomeninį transportą mūsų šalyje, kaip jį vystyti tolygiai ir lygiagrečiai su kitomis transporto rūšimis”, – mintimis dalinosi ministras E. Masiulis.

Konferencijos dalyviai išklausė pranešimus apie Olandijos patirtį visuomeninio transporto integravimą visuomenės gyvenime, visuomeninio transporto liberalizavimo Nyderlanduose patirtį, galėjo susipažinti su viešojo transporto sistemomis Vilniuje, Klaipėdoje, lengvatinio keleivių vežimo kompensavimą didžiuosiuose Lietuvos miestuose, miestų viešojo transporto strategija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: