(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

1 stebuklas: Kaune netikėtai pradėjo snigti
2 stebuklas: Kauno “Žalgiris” įveikė Maskvos “CASK”
3 stebuklas: Kauno meras tapo pagrindinio pasaulio Kalėdų Senelio elfu

Vakar pirmą kartą Lietuvos istorijoje į mūsų šalį atvykęs pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis įrodė, kad moka daryti stebuklus.

Prie „Kauno Akropolio“ esančiuose rūmuose iš tikro ledo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas perdavė pagrindiniam pasaulio Kalėdų Seneliui miesto raktą ir įteikė Kauno garbės piliečio pažymėjimą. Kartu su meru ir Sigitu Jautakiu pagrindinis Pasaulio Kalėdų Senelis atidarė specialią iš užpoliarės rate esančio Santa Village (Kalėdų Senelio) atvežtą didžiulį indą, iš kurio po Kauną pasklido Laplandijos oras ir Kalėdinė dvasia. Tūkstančiai kauniečių, susirinkusių prie prekybos centro, staiga sušuko: „Žiūrėkite, sninga, sninga”. Iš tikrųjų iš dangaus pasipylė snaigės. Snigo daugiau nei 20 minučių. Tokiu būdu tikrasis Kalėdų Senelis padarė pirmąjį stebuklą.

Prie prekybos centro įvyko Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko ir Sigito Jautakio inauguracija elfais. Palaiminęs A. Kupčinską ir S. Jautakį, pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis įteikė naujiems elfams specialias kepures ir ženkliukus bei įpareigojo visus sekančius metus daryti gerus darbus Lietuvos labui. Kauno meras Andrius Kupčinskas pažadėjo, kad kitais metais Kaune atsidarys Kauno sporto ir pramogų arena, kad šias Kalėdas visi Kauno vaikučiai gaus dovanas.

Pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis kartu su A. Kupčinsku ir S. Jautakiu atidarė rūmus iš tikro ledo, paragavo ledo baro Kalėdinius kokteilius, kurie patiekiami ledo stiklinėse. Pirmą kartą mūsų šalies istorijoje pastatyti rūmai iš tikro ledo. Jie įsikūrė prie prekybos ir pramogų sostinės „Kauno Akropolis“ Griunvaldo įėjimo. Įspūdingas statinys iš ledo vadinasi “Olialia” ledo rūmais. Miestelėnai ir Kauno svečiai jais džiaugtis galės visą mėnesį – net iki sausio 6 dienos. Dešimt dienų „Olialia“ ledo rūmus kurė ledo specialistai iš Suomijos, Austrijos ir Latvijos. Rūmų statybai panaudoti šimtai ledo luitų, kuriuos į Kauną atgabeno net 20 sunkvežimių. Ledo rūmų svoris bus apie 70 tonų.

Kalėdų Senelis surinko iš parduotuvių dovanas, kurios buvo nuvežtos į Kauno medicinos universiteto klinikų vaikų ligų skyrių. Be to, Kalėdų Senelis lankėsi Kauno zoologijos sode, kur asmeniškai maitino šiaurinius elnius. Juk pats Suomijoje Kalėdų Senelis turi elnių fermą.

Kauno sporto halėje prieš Kauno „Žalgirio” ir Maskvos „CASK” krepšinio komandų dvikovą pagrindinis pasaulio Kalėdų Senelis įkvėpė kovai žalgiriečius. „Žalgirio” gynėjas Marcusas Brownas ir kapitonas Dainius Šalenga buvo -pašventinti ir tapo Kalėdų Senelio elfais. Antrasis stebuklas Kauno mieste įvyko – Kauno „Žalgiris” įveikė nuožmų priešininką rezultatu 67:63. O daugiausiai taškų pelnė ir nesulaikomas buvo pagrindinio pasaulio Kalėdų Senelio elfas Marcusas Brownas, pelnęs net 26 taškus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: