© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) ir Lietuvos leidėjų asociacija skelbia kasmetinį knygų konkursą Patriotų premijoms laimėti.

Įvertinus 2013 metais išleistas knygas trijų autoriai bus paskelbti Patriotų premijų laureatais ir apdovanoti tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje vasario mėnesį, pranešė KAM.

Konkurso tikslas – įvertinti pernai išleistas knygas suaugusiesiems ir vaikams, kurios ugdo pilietinę ir patriotinę valią. Konkursui kviečiama pateikti grožinės, memuarinio pobūdžio, edukacinės, mokslo populiarinimo srities knygas, paraiškos priimamos iki sausio 10 dienos.

Konkursui pateiktas knygas atrenka ir vertina konkurso ekspertų komisija, kurios penkis narius deleguoja Lietuvos leidėjų asociacija ir du narius skiria Krašto apsaugos ministerija.

Komisija galės skirti tris Patriotų premijas, vieną iš jų – už knygą vaikams. Pranešime pažymima, kad komisija turi laisvę savaip įvardinti nominacijas arba neskirti premijų, jei nebūtų už ką.

Šiais metais komisijoje dirbs literatūros ekspertai Antanas Gailius, Vytautas Ališauskas, Loreta Žvironaitė-Udrienė, Džiuljeta Maskuliūnienė ir Aida Dobkevičiūtė, o ministerijai atstovaus Valdas Rakutis ir Rūta Apeikytė.

Piniginių premijų steigėja yra Krašto apsaugos ministerija, vienos premijos dydis yra 2500 litų. Jei Patriotų premija skiriama bendraautoriams, premijos piniginis dydis paskirstomas po lygiai kiekvienam.

Patriotų premijos bus teikiamos ketvirtą kartą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: