(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegijos nariams UAB „Panprojektas“, kuri rengia Kauno miesto ir rajono kapinių Vainatrakio kaime techninį projektą, pateikė priešprojektinius sprendinius. Projektuotojai numato, kad Vainatrakio kapinėse tilps apie 15 tūkstančių kapaviečių.

Architektai savo projekte numato, kad beveik 40 ha teritorijoje bus pastatytas kapinių priežiūros tarnybos pastatas, kolumbariumas, įrengti takai, privažiavimo keliai, apšvietimo tinklai, kiti reikalingi infrastruktūros įrenginiai. Projektuojama ir 500 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Projektuotojai dar nesiryžo prognozuoti, kiek kainuos visas Vainatrakio kapinių įrengimas. Savivaldybė kreipėsi į Susisiekimo ministeriją dėl papildomo finansavimo keliui iki kapinių įrengti.

Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas atkreipė kolegijos narių dėmesį, kad Vainatrakio kapinės vadinamos Kauno miesto ir rajono kapinėmis, bet kol kas Kauno rajono savivaldybė nepareiškė noro prisidėti prie kapinių įrengimo.

Miesto meras Andrius Kupčinskas pažymėjo, kad miesto tarybos nariams teks apsispręsti, ar Vainatakio kapinės bus įrenginėjamos už savivaldybės lėšas, ar bus bandoma pritraukti privatų investuotoją.

Gediminas Salvanavičius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: