(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Balandžio 18-21 dienomis studentus bei Kauno miesto bendruomenę draugėn suburs devintasis Vytauto Dižiojo universiteto Studentų atstovybės (VDU SA) organizuojamas tradicinis „VDU Pavasario festivalis”.

Ką gi studentai žada šiais metais? Susirinkusiųjų laukia ne tik tradiciniai renginiai: „Gitarų vakaras”, „Metalo rūmai leidžiasi”, „Aitvarų šou”, tačiau ir begalė naujų: „Pardavimo varžybos” – kurios suteiks puikią galimybę studentams atskleisti savo pardavimo vadybininko sugebėjimus, „Bėk, VDU, bėk” – sporto rungčių, estafečių konkursas.

Tradiciškai festivalio metu vyks „Knygų mugė”, kurios metu studentams bus suteikta galimybė įsigyti įvairios literatūros mažesnėmis nei įprasta kainomis. Studentai galės dalyvauti ir „Šmaikšto vakare”, kur dalinsis juokingomis istorijomis ir nutikimais.

Dar vienas naujas „VDU Pavasario festivalio 2010″ projektas — „Menų sintezė XXII amžius”. Renginyje vienoje erdvėje susijungs kelios skirtingos menų rūšys, kurios įgaus naujas formas. Teatras, gyva instrumentinė muzika, foto-video instaliacijos, elektroninės muzikos interpretacijos, šešėlių šou. Renginio dalyviams įsijausti į ateities viziją padės „Akademinis judesio teatras”, „Kinetinis teatras”.

Organizatoriai žada, jog festivalio pradžią ir pabaigą vainikuos įspūdingi koncertai. Atidarymo koncerte gros Linas Adomaitis ir Vaidas Baumila su styginių kvartetu „Stingray” bei grupė „Skamp”. Gitarų vakaro metu, šiltus ir jaukius pasirodymus pratęs triukšmingieji „Freaks on Floor”. Uždarymo koncerto metu bus švenčiamas jau 16 VDU Studentų atstovybės gimtadienį, kuriame energijos dozę garantuos grupė „TWNKL”, o „Metal on Metal DJ’s” komandos narys Manfredas pasirūpins, jog šokių naktis būtų nepamirštama.

VDU Pavasario festivalis – tai šventė Kauno bendruomenei, kuri savo pramogomis vienija visus: ir studentus, ir moksleivius, ir politikus, ir dėstytojus. Šventės tikslas – pateikti krislelį kultūros šiandienio jaunimo gyvenimui, atitraukti studentą, moksleivį ir darbininką nuo kasdienių rūpesčių, tomis dienomis negalvoti apie darbus, o tiesiog gerai praleisti laiką su draugais, pažįstamais bei bendraminčiais, pasidalyti su jais geromis emocijomis.

Pabuskite, „VDU Pavasario festivalis“ jau čia!

Orinta Skačkauskienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: