wikistadiums.org archyvo nuotr.

Rugpjūtis – mėnuo, kada savo sezonus pradeda stipriausios Europos šalių futbolo lygos. Atidarymo susitikimai jau buvo sužaisti Anglijoje, dabar eilė pradėti kovas atėjo ir į Vokietiją. Palyginus šią lygą su kitomis stipriausiomis, ji vienintelė turi aiškų favoritą. “Bayern Munich” klubas iškovojo devynis lygos titulus per paskutinius penkiolika metų.

Praėjusį sezoną daugkartinių čempionų klubas jau nuo penkto lygos turo išsiveržę į priekį ir savo pozicijų neapleido iki pat sezono pabaigos. Aiškaus konkurento, kuris kiekvieną sezoną bandytų įkasti “Munich” klubui nėra, per paskutinius penkiolika metų tris kartus titulą pavyko iškovoti Dortmundo “Borussia” klubui, po kartą “Wolfburg”, “Werder” ir “Stuttgart”. Taip yra todėl, kad “Bayern Munich” yra legendinis klubas ir daugumos Vokietijos žaidėjų prioritetas yra žaisti būtent šioje ekipoje, taip pat “Munich” yra turtingiausias Vokietijos klubas ir gali mokėti didelius atlyginimus žaidėjams.

Šią vasarą stipriausias Vokietijos klubas pasistiprino Arturo Vidaliu iš “Juventus” klubo, kuris visą praėjusią vasarą buvo siejamas su “Manchester United” komanda, kaip pakaita išvykusiai klubo legendai Bastianui Švainstaigeriui kuris išvyko į tą patį “United”, taip pat atakuojančiu dešinio krašto saugu Douglas Costa kuris atvyko iš “Shakhtar Donetsk” klubo. Neskaitant Bastiano, klubas didelių netekčių šią vasarą neturi, iš žaidėjų kurie bent kartais pasirodydavo aikštėje taip pat parduotas veteranas Claudio Pizarro ir atsarginis vartininkas Pepe Reina.

Atidarymo varžybose susikaus jau minėtieji “Bayern Munich” su “Hamburger SV” klubu, kuris čempionu yra tapęs šešis kartus, tačiau paskutinį kartą triumfuoti jiems pavyko dar 82-83 metų sezone. Praėjusį sezoną šie klubai žaidė tris kartus, du kart “Bundesliga” ir kartą “DFB Pokal” taurėje, “Munich” aikštėje favoritai nušlavė savo varžovus net 8:0, o išvykoje pergalės pasiekti nepavyko 0:0. Tuo tarpu “DFB Pokal” taurėje pergalę taip pat šventė “Munich” klubas rezultatu 3:1. Tai vienintelės penktadienio “Bundesliga” varžybos, jų pradžia 21:30, kitos kovos vyks šeštadienį, bei sekmadienį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: