(c) KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

Fizinis aktyvumas – viena iš sveikos gyvensenos sąlyga. Visą vasarą kiekvieną ketvirtadienį petankės klubas Boules.lt (www.boules.lt) ir Lietuvos petankės federacija (www.petanke.lt) po M. K. Čiurlionio tiltu Kaune kvietė prisijungti prie visuomenės užimtumo sportu ir jos sveikatinimo iniciatyvos, rengė petankės mokymus ir pristatymus visuomenei, suorganizavo ne vieną turnyrą.

Kaunas – petankės Lietuvoje lopšys ir kol kas vienintelis Lietuvos miestas, kuriame organizuojami tarptautiniai turnyrai. Rugpjūčio 2–3 d. jau trečius metus iš eilės vyko tarptautinis petankės turnyras „Kaunas International 2009“. Turnyre dalyvavo komandos iš Šveicarijos, Rusijos, Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos miestų – Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Utenos, Birštono. Petankė populiarėja ir randa savo entuziastų kituose Lietuvos miestuose. Birštono savivaldybės iniciatyva įrengtame aištyne jau vyko turnyras Mero taurei laimėti, Lietuvos petankės federacijos organizuoto čempionato 2-as etapas.

Šiemet liepos 25 – 26 d. Prancūzijos kurorte Nicoje Europos petankės čempionate tarp 36 Senojo žemyno rinktinių varžėsi ir Lietuvos nacionalinė rinktinė. Grupės kovose lietuviai rezultatu 3:13 pralaimėjo čempionato favoritams Prancūzijos komandai, bet vėliau 13:9 įveikė Airiją ir 13:10 nugalėjo Vengrijos rinktinę. Iškovojusi dvi pergales Lietuva grupėje užėmė antrąją vietą ir tarp 16-os stipriausių Europos pirmenybių rinktinių gavo teisę dalyvauti kitąmet vyksiančiame pasaulio čempionate.

Baigiantis sezonui šį šeštadienį spalio 24 d. vyks Petankės sezono uždarymo turnyras. Daugiau informacijos ir registracija www.petanke.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: