kaunas.lt archyvo nuotr.
Lietuvos mokslų akademijoje vykusios iškilmingos ceremonijos metu Kauno meras Andrius Kupčinskas prof. habil. dr. Juozui Vidui Gražulevičiui įteikė pirmąją Kauno miesto mokslininko premiją.

„Dėkoju vienam iškiliausių pastarojo dešimtmečio Kauno mokslininkų profesoriui Juozui Vidui Gražulevičiui už nuoseklią ir itin produktyvią veiklą. Kaunas, turėdamas pasaulinio lygio mokslininkus, pateisina savo kaip akademinio miesto statusą”, – sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Kauno miesto mokslininko premija miesto tarybos sprendimu buvo įsteigta praeitų metų kovą. Premijos dydis siekia 5 tūkst. litų. Ji skiriama vieną kartą per metus.

„Laureatas pastaraisiais metais kolegų mokslininkų bene vienbalsiai yra laikomas vienu aktyviausių inžinerijos sričių mokslininkų šalyje”, – teigė Lietuvos mokslų akademijos prezidentas prof. Valdemaras Razumas.

Pretendentus į premiją gali siūlyti Lietuvos mokslų akademijos prezidiumas, jo nariai, Kauno miesto taryba, Kaune veikiančios mokslo ir studijų institucijos, mokslo sąjungos, asociacijos, taip pat savo kandidatūras gali kelti ir patys mokslininkai.

„Mokslininko premijos įsteigimas buvo aktualus Kauno miesto visuomenei ir Kaune veikiančių studijų institucijų, mokslo sąjungų, asociacijų bendruomenėms. Mūsų mieste dirba ir puikius mokslinius rezultatus pasiekia daug mokslininkų, todėl tokia premija – paskatinimas ir pasiekimų įvertinimas”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Pretendentas į premiją turi būti Kaune veikiančios aukštosios mokyklos dėstytojas arba Kaune veikiančio mokslo tyrimo instituto darbuotojas ir turėti mokslo laipsnį. Paraiškas vertina ir siūlymus dėl premijos skyrimo Švietimo ir ugdymo skyriui teikia Lietuvos mokslų akademija.

Prof. habil. dr. Juozas Vidas Gražulevičius 1974 m. Kauno politechnikos institute įgijo inžinieriaus chemiko-technologo kvalifikacinį laipsnį. 1980 m. Kauno politechnikos institute apgynė chemijos mokslų kandidato disertaciją „9-(2,3-epoksipropil)karbazolo ir 9-(2,3-epitiopropil)karbazolo polimerų sintezė ir savybės”, 1995 m. apgynė habilitacinį darbą „Karbazolilą turinčių oligomerų ir polimerų sintezė ir savybės”.

Profesinė patirtis:
1974 – 1976 m. Kauno popieriaus fabrikas, Gamybos cecho viršininko pavaduotojas;
1980 – 1992 m. Kauno politechnikos institutas, vyresnysis mokslo darbuotojas, laboratorijos vedėjas;
1992 – 1995 m. KTU, docentas;
Nuo 1996 m. KTU profesorius;
1996 – 2005m. ir nuo 2011 m. Organinės technologijos katedros vedėjas.
Mokslinių interesų kryptys: organiniai puslaidininkiai ir kitos organinės elektroaktyvios medžiagos ir jų taikymas elektroniniuose bei optoelektroniniuose prietaisuose; polimerų sintezė ir tyrimas; biopolimerų ir bioskaidžių polimerų gavimas ir tyrimas; polimerinės dangos; fotopolimerizacija, kaip efektyvus ir ekologiškas polimerinių dangų gavimo būdas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: