Organizatorių archyvo nuotr.

Akcinė bendrovė Lietuvos paštas ir Lietuvos filatelistų sąjunga, pagerbdami atsidavusius pašto ženklų kolekcionierius, įsteigė „Metų filatelisto“ nominaciją. Už reikšmingą indėlį į Lietuvos filatelijos ir kolekcionavimo tradicijų stiprinimą apdovanotas žinomas šalies filatelistas dr. Jonas Linkevičius.

Vertiname filatelistų atsidavimą ir pastangas puoselėti šią ypatingo kruopštumo, atidumo ir plataus žinių akiračio reikalaujančią sritį. Pašto ženklų kolekcininkai yra tarsi metraštininkai, kurie savo kolekcijose saugo unikalų epochos pulsą.

Plėtodami bendradarbiavimą su filatelistais ir Lietuvos filatelistų sąjunga įsteigėme simbolinę „Metų filatelisto“ nominaciją, tai – pagarbos filatelijai ne tik kaip laisvalaikio užsiėmimui, bet ir gyvenimo būdui, ženklas“, – teigė Lietuvos pašto Korporatyvinės rinkodaros grupės vadovė Jurga Strimaitienė.

Metų filatelisto“ apdovanojimui dr. Joną Linkevičių nominavo Lietuvos filatelistų sąjungos valdyba.

Ši nominacija yra skiriama žmogui, kuris su beatodairišku atsidavimu puoselėja Lietuvos filateliją. Lietuvai vos atkūrus nepriklausomybę dr. J. Linkevičius dėjo pastangas ir reikšmingai prisidėjo atkuriant Lietuvos filatelistų sąjungos narystę Tarptautinėje filatelistų federacijoje.

Jis buvo pirmasis Lietuvos filatelistų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas ir filatelistų bendruomenės mėgstamo žurnalo „Kauno filatelistas“ redaktorius“, – pažymėjo Lietuvos filatelistų sąjungos pirmininkas Eugenijus Ušpuras.

Dr. J. Linkevičius yra monografijos „Vidurio Lietuvos pašto ženklai“ ir daugybės straipsnių įvairiuose filateliniuose leidiniuose autorius. Už savo pašto ženklų kolekcijas jis yra gavęs prestižinių apdovanojimų tarptautinėse ir nacionalinėse filatelijos parodose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: