(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno apskrities policija prašo miesto gyventojų ir svečių, šį savaitgalį vyksiančių aplankyti savo artimųjų kapų, atkreipti dėmesį į eismo tvarkos pasikeitimus ir laikytis tvarkos bei rimties. Siekdami užtikrinti viešąją tvarką, žmonių ir eismo saugumą, teisės pažeidimų bei nusikalstamų veikų prevenciją, pareigūnai prie kapinių organizuos sustiprintą patruliavimą.

Kelių policija informuoja, kad spalio 30, 31 ir lapkričio 1 d. keisis esimo tvarka Romainių kapinių prieigose. Eismas bus organizuojamas viena kryptimi, į kapines bus galima važiuoti nuo Baltų pr. link Raudondvario plento. Spalio 31 ir lapkričio 1 d. bus ribojamas transporto priemonių eismas Seniavos plentu nuo Gvazdikų g. iki Titnago g.

Spalio 30 ir lapkričio 1 d. Karmėlavos kapinėse (Kauno rajone), o lapkričio 1 d. ir kitose Kauno rajono kapinėse viešąją tvarką užtikrins Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai, organizuosiantys policines priemones, kurios užtikrins viešąją tvarką, eismo saugumą bei transporto priemonių parkavimą.

Kapinių prieigose bus pastatyti laikinieji kelio ženklai, nurodantys, kaip važiuoti ir kur statyti automobilius, automobilių srautus reguliuos ir nukreips reikiama kryptimi policijos pareigūnai, todėl prašoma laikytis jų nurodymų. Siekiant išvengti nesklandumų bei nesudaryti nepatogumų, prašoma nestatyti automobilių ten, kur jie trukdytų kitiems. Kelių policijos pareigūnai primena, kad esant intensyviam eismui, nebus išvengta transporto kamščių, todėl vairuotojų prašoma būti itin atidžiais, tolerantiškais, kantriai palaukti, nespausti garsinio signalo. Pėsčiuosius raginame tamsiuoju paros metu nepamiršti segėti atšvaitus, gatvėse ir keliuose elgtis apdairiai ir atsakingai. Bet kokiu atveju prireikus rekomenduojame kreiptis į policijos pareigūnus, kurie jums patars, kaip pasielgti, suteiks įmanomą pagalbą.

Kriminalinės policijos pareigūnai įspėja, kad švenčių dienomis ypač suaktyvėja vagys. Prašoma prižiūrėti savo rankines ir pasisaugoti kišenvagių viešojo transporto priemonėse, vykstantys lengvaisiais automobiliais neturėtų juose palikti vertingū daiktų. Pasinaudodami tuo, kad daugelis miestiečių kelioms dienoms išvyksta aplankyti artimųjų kapų, ypač suaktyvėja ir butų vagys. Todėl prašome išvykstant pasirūpinti savo būsto saugumu, patikrinti, ar gerai uždaryti visi langai, balkonų durys. Jeigu grįžę namo radote įsilaužimo žymių, nedelsdami praneškite apie tai policijos pareigūnams.

Susikaupimo ir rimties dienomis pareigūnai linki visiems saugoti save, savo artimus ir kitus žmones.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: