Gabrielius Landsbergis / Asmeninio archyvo nuotr.

Vakar paaiškėjus, kad ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas, Seimo TS-LKD frakcijos narys Gabrielius Landsbergis ragina ministrą trauktis iš užimamų pareigų.

„Laikantis vakarietiškos politikos tradicijos, ministras M. Sinkevičius turėtų trauktis iš pareigų, nes Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) aiškiai pasakė, kad ministras pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą. Tačiau jei ministrui pritrūktų drąsos priimti ryžtingą sprendimą, raginu Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį pasinaudoti Socialdemokratų partijos pirmininko Gintauto Palucko patarimu ir pačiam priimti sprendimą atleisti susikompromitavusį M. Sinkevičių iš ūkio ministro pareigų“, – pažymėjo G. Landsbergis.

Primename, kad kovo 10 d. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos, Seimo Antikorupcijos komisijos narės Ingrida Šimonytė ir Agnė Bilotaitė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją ir Antikorupcijos komisiją dėl ūkio ministro Mindaugo Sinkevičiaus ir jo tėvo, buvusio susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, galimai supainiotų viešųjų ir privačių interesų.

Pasak Seimo narės A. Bilotaitės, visais atvejais politikams turėtų būti taikomi vienodi moralės standartai ir pažeidus įstatymus reikalaujama vienodos atsakomybės.

Kreipimesi Seimo narės VTEK prašė išsiaiškinti, kas mokėjo už įtakingų socialdemokratų, tėvo ir sūnaus Sinkevičių, medžioklę ir ar nebuvo supainioti viešieji ir privatūs interesai.

Toks kreipimasis atsirado po to, kai žiniasklaidoje pasirodė informacija apie tėvo ir sūnaus Sinkevičių medžioklę, už kurią, įtariama, sumokėjo verslininkas Darius Nedzinskas ir dar vienos kelininkų įmonės – „Fegda“ – generalinis direktorius Arvydas Gribulis, tuo tarpu M. Sinkevičius nedeklaravo savo ryšio su įtakingais verslininkais, dėl ko galėjo kilti viešųjų ir privačių interesų konfliktas. Taip pat pagal tame pačiame straipsnyje pateiktą informaciją, ministras galimai nemokėjo už medžioklę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: