@kaunoliberalai archyvo nuotr.

Lapkričio 27 d. Kauno liberalai visuotinio narių susirinkimo metu reitingavo kandidatų į Kauno miesto tarybą sąrašą, patvirtino rinkimų programą, paskyrė du naujus skyriaus pirmininko pavaduotojus.

Po reitingavimo Kauno liberalų kandidatų sąrašo viršūnėje atsidūrė Kauno m. savivaldybės tarybos narys Domas Sirgedas, antrojoje vietoje – socialinių mokslų daktarė, Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Putrienė, trečiojoje – verslininkas  Vytas Snarskis. Rinkimų sąrašo penketuką užbaigia buvęs Kauno miesto meras, dabartinis tarybos narys ir liberalų frakcijos seniūnas Rimantas Mikaitis ir liberalė Edita Drazdauskienė. Į sąrašo dešimtuką pateko ir neseniai prie liberalų bendruomenės prisijungęs Vytauto Didžiojo universiteto Azijos studijų centro vadovas dr. Aurelijus Zykas.

Kauno liberalus į savivaldos rinkimus ves sąrašo lyderis – vicemeras Simonas Kairys, kuris tuo pačiu yra ir liberalų kandidatas į merus.

„Aš labai džiaugiuosi, kad Kauno liberalai išliko vieningi, nesusvyravo ir pateiks visuomenei tokį kandidatų sąrašą, kuriame sąžiningi, veiklūs, jau patyrę ir savo miestą mylintys žmonės. Jaučiame Kauno visuomenės palaikymą, tai veda mus į priekį ir labai motyvuoja. Ypač malonu, kad nors ir nebūdami rinkimų sąraše, prie kampanijos pažadėjo prisijungti ir kiti žinomi veiklūs kauniečiai. Kaip visada, į rinkimus einame ypatingą dėmesį skirdami savo rinkiminei programai, jos kokybei, tokiu būdu mums nuo pirmos dienos nekils klausimų, kokiomis kryptimis dirbti Kauno gerovei“, – sakė Kauno liberalų primininkas Simonas Kairys.

Pasak S. Kairio, Kaune būtina sukurti tokią aplinką, kad jaustųsi ne ką tik pasibaigusį sovietmečio pilkuma, bet šiuolaikiško miesto alsavimas. Visame kame, nuo parkų, viešųjų erdvių, mokslo aplinkos iki šaligatvių, pėsčiųjų takų ir savivaldybės teikiamų paslaugų.

„Privalome su dar didesne energija išlaikyti esamą kryptį ir įtvirtinti  pastaruosius trejus metus Kaune įvykusius esminius pokyčius. Kaune slypi didžiulis kultūrinis užtaisas, akademinis potencialas bei didelės galimybės tapti ekonominio augimo centru“, – pristatydamas rinkiminę programą pabrėžė S. Kairys.

Kauno liberalų savivaldos rinkimų programoje pagrindinis dėmesys tenka, švietimui, kultūrai, verslumo skatinimui ir inovacijoms, taip pat subalansuotai miesto plėtrai.

Visuotinio susirinkimo metu patvirtintas kandidatų sąrašas nėra baigtinis, skyriaus pirmininkas gali koreguoti sąrašą paskirdamas papildomus reitingo balus.

Gruodžio mėnesį Kauno visuomenei bus pristatytas Liberalų manifestas, skirtas visiems liberalios dvasios ir laisvos minties žmonėms. Tuo liberalai siekia pabrėžti idėjų, vertybių svarbą Lietuvos politikoje.

Kauno liberalų kandidatų į Kauno miesto tarybą penkioliktuką sudaro:

  1. Domas Sirgedas
  2. Nijolė Putrienė
  3. Vytas Snarskis
  4. Rimantas Mikaitis
  5. Edita Drazdauskienė
  6. Sigitas Šliažas
  7. Ramūnas Gatautis
  8. Aistis Vaitiekaitis
  9. Aurelijus Zykas
  10. Ona Balžekienė
  11. Raimundas Miladauskas
  12. Justinas Krėpšta
  13. Brigita Bingelytė
  14. Kęstutis Narušas
  15. Adelė Majauskienė
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: