Vygaudas Ušackas ©Kaunozinios.lt nuotr.

Ilgametis Lietuvos ir Europos diplomatas, politikas Vygaudas Ušackas baigė savo diplomatinę karjerą ir šį rudenį pradėjo vadovauti Kauno technologijos universito Europos institutui. Būtent šiame universiteto padalinyje V. Ušackas prieš 17 metų pasakė vieną iš pirmųjų oficialių savo, kaip pirmojo Lietuvos vyriausiojo derybininko dėl stojimo į ES, kalbų.

V. Ušackas diplomatinę karjerą pradėjo Lietuvai atgavus nepriklausomybę. Jo kelyje įvairūs reikšmingi postai: nuo pirmojo LR Užsienio reikalų ministerijos pareigūno, kuravusio ES ir NATO klausimus, iki didžiausios ES atstovybės pasaulyje – Afganistane, kur teko vadovauti 150 darbuotojų kolektyvui ir kuruoti 300 mln. eurų biudžetą.

V. Ušackas buvo pirmasis vyriausiasis derybininkas dėl stojimo į ES, o NATO plėtros metu – Lietuvos ambasadorius Vašingtone, vėliau Londone, kur daug prisidėjo buriant lietuvių bendruomenę.

Kaip Lietuvos Užsienio reikalų ministras finansinės krizės metu ypatingą dėmesį skyrė ekonominei diplomatijai bei santykių su JAV stiprinimui. Būdamas ES ambasadorius Rusijos Federacijoje, jis buvo pagrindinis ES balsas ir veidas Maskvoje, siekiant atsako į Rusijos agresyvią politiką.

Šiuo metu įvairiose apklausose Vygaudas Ušackas įvardijamas kaip vienas galimų kandidatų į Lietuvos Respublikos Prezidento postą 2019-jų metų rinkimuose. Naujienų portalas KaunoZinios.lt pakvietė Vygaudą Ušacką pasidalinti savo požiūriu į pasaulį bei šiandienos aktualijas Miesto pokalbiuose:

Taip poat skaitykite: Miesto pokalbiai: Rytis Zemkauskas – apie Kauną, Vilnių ir Lietuvos elitą

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: