© Wikimedia Commons nuotr.

Valdančiosios “Tvarkos ir teisingumo” pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas BNS patvirtino, jog pirmadienį buvo apklaustas specialiuoju liudytoju naujame teisėsaugos tyrime.

Jis taip pat teigė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT)pareigūnai uždavė klausimus apie jo pažintis su vienu dienraščio “Lietuvos rytas” savininkų ir vyriausiuoju redaktorium Gedvydu Vainausku ir prekybos centro “Norfa” direktoriumi.

“Aš atsakiau, ar pažįstu Gedvydą Vainauską, ar pažįstu “Norfos” direktorių, aplinkos viceministrą Algirdą Genevičių ir po šitų klausimų apklausa baigėsi, išskyrus vieną dalyką, kad šalia kitų dovanų gavau specialiojo liudytojo statusą”, – BNSsakė R.Paksas.

G.Vainauskas sakė nieko nežinantis apie STT tyrimą.

“Pirmą kartą apie tai girdžiu. Čia yra nesąmonės”, – BNS pirmadienį sakė G.Vainauskas.

BNS žiniomis, STTatlieka tyrimą dėl prekybos poveikiu. Specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti. STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas BNS teigė, jog informaciją apie tyrimą tarnyba pateiks vėliau pirmadienį.

R.Paksas teigimu, šis tyrimas yra tęstinis procesas, kuris prasidėjo prieš “Tvarką ir teisingumą”.

“Tai man iki skausmo aišku. (…)Šiandien Lietuvoje yra peržengtos visos demokratijos ribos”, – kalbėjo “tvarkiečių” lyderis.

Jis teigė buvęs apklaustas “Tvarkos ir teisingumo” būstinėje.

R.Paksas neatskleidė daugiau duomenų apie teisėsaugos vykdomą tyrimą.

Aplinkos viceministras “tvarkietis” Algirdas Genevičius patvirtino, jog pareigūnų liudytojo statusu buvo apklaustas praėjusią savaitę.

Šiai ministerijai vadovaujantis “Tvarkos ir teisingumo narys” Kęstutis Trečiokas BNSsakė nebuvęs informuotas apie savo pavaldinio apklausą.

Tai ne pirmas teisėsaugos tyrimas, kuriame figūruoja “Tvarkos ir teisingumo” nariai ir pati partija. 2015 metų pabaigoje STTpartijai kaip juridiniam asmeniui pareiškė įtarimus dėl pinigų plovimo ir prekybos poveikiu. Įtarimai “Tvarkai ir teisingumui” buvo pateikti atliekant užpernai pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu, kurio metu kaip įtariamieji dėl skirtingų nusikalstamos veikos epizodų apklausti 12 asmenų, iš jų septyni yra valstybės tarnautojai ar jiems prilyginti asmenys.

Viešai žinoma, kad šiame ikiteisminiame tyrime įtarimaibuvo pareikštiSeimo nariui Rimui Antanui Ručiui, buvusiems vidaus reikalų ministro patarėjams Ervinui Raistenskiui, Kęstučiui Kasakaičiui, buvusiam valstybės įmonės “Infostruktūra” direktoriui Ričardui Bražėnui, Vidaus reikalų ministerijos Elektroninės valdžios politikos skyriaus vedėjui Rimvydui Jančiauskui, ministerijai pavaldaus Informatikos ir ryšių departamento direktoriaus pavaduotojui Jonui Ūsui, bendrovės “NT Service” vadovui Peisachui Kačerginskiui, verslininkams Rolandui Skaisgiriui, Justinui Garliauskui. Daugiau įtariamųjų viešai nežinoma. Įtarimai buvo pareikšti ir buvusiam viceministrui Algimantui Juocevičiui, tačiau jis mirė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: