Susitikimas Ukrainos Konstituciniame teisme / Organizatorių archyvo nuotr.

Ukraina Lietuvą laiko sėkmingos integracijos į Europos Sąjungą pavyzdžiu. Tokius Ukrainos teisingumo ministro Pavlo Petrenkos žodžius šiandien išgirdo Kijeve viešintis teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Susitikimo metu ministras P. Petrenka domėjosi Lietuvoje vykdytomis teisinėmis reformomis Lietuvai ruošiantis stoti į Europos Sąjungą 2004 m. Anot Ukrainos teisingumo ministro, gerąją mūsų šalies patirtį integruojantis į europines organizacijas, ketina perimti ir Ukraina.

„Lietuva remia Ukrainos eurointegracines iniciatyvas ir jūsų siekį įsijungti į vieningos Europos šalių šeimą. Noriu pabrėžti, jog teisės viršenybė, pagarba žmogaus teisės ir patikima teisinė sistema yra kertiniai elementai siekiant sėkmingos eurointegracijos“, – susitikimo metu sakė J. Bernatonis.

J. Bernatonis kolegą iš Ukrainos supažindino su Lietuvoje veikiančia registrų sistema, apie planus konsoliduoti įvairių registrų įstaigas taip taupant valstybės lėšas.

Taip pat ministras J. Bernatonis Ukrainos teisingumo ministrui papasakojo ir apie Lietuvos antstolių veiklą. Ukrainoje šiuo metu kaip tik vyksta antstolių sistemos reforma, todėl mūsų šalies antstolių veiklos modelis irgi sudomino ministrą P. Petrenką.

J. Bernatonis pakvietė Ukrainos teisingumo ministrą apsilankyti Lietuvoje. Tikimasi, kad šis vizitas įvyks šių metų pirmame pusmetyje.

Vakar J. Bernatonis Kijeve susitiko ir su Ukrainos Konstitucinio Teismo pirmininku Jurijumi Baulinu. Šio susitikimo metu teismo pirmininkas papasakojo apie planuojamus Ukrainos Konstitucijos pakeitimus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: