© Mindaugo Mikulėno nuotr.

Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai apie Vyriausybės planus kitąmet sutaupyti daugiau nei 600 mln. Eurų ir pinigus panaudoti „pokyčių krepšeliui“ kurti (biudžetas Vyriausybės prioritetinių pokyčių programai įgyvendinti), paaiškėjo, jog Kultūros ministerija nuo kitų metų turės atsisakyti 17,5 mln. eurų iš savo metinio biudžeto. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Vytautas Kernagis kreipėsi į finansų ministrą Vilių Šapoką, prašydamas pateikti detalesnę informaciją dėl pokyčių krepšelio formavimo ir kiekvienos ministerijos privalomojo indelio formuojant jį.

„Kultūros komitete pristatant pokyčių krepšelio klausimą, Finansų ministerijos atstovams du kartus pateikiau klausimą dėl pokyčių krepšelio sudarymo metodų, tačiau tikslaus atsakymo taip ir negavau, nedrąsiai prisidengiant atlyginimų ir biurokratinio aparato mažinimu. Todėl kreipiausi į finansų ministrą, tačiau iš V. Šapokos atsakymo taip pat dar negavau, o skambinant kitiems Seimo komitetams, dažniausiai gaunamas atsakymas buvo: „tokios informacijos negavome ir nieko nežinome“. Tai reiškia, kad informacija, kokiomis sumomis ministerijoms rekomenduojama prisidėti prie pokyčių krepšelio, yra slepiama arba Finansų ministerija pati nežino, iš kur gavo pačių pateiktus skaičius. Tikiuosi, kad tikslią informaciją vis dėlto pavyks gauti ir visa ši nemaloni „paslaptis“ pagaliau bus viešai atskleista“, – komentavo V. Kernagis.

Žiniasklaidoje pateikiamoje informacijoje teigiama, jog Finansų ministerija kiekvienai ministerijai išsiuntė raštus, kuriuose nurodoma kokią pinigų sumą kiekviena iš jų turės nusirėžti nuo metinio biudžeto, tačiau oficialūs duomenys nepateikiami iki šiol. Kol kas žinoma tik tiek, jog Kultūros ministerijai tenkanti našta – bene didžiausia.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: