Į naują akciją „Idėjų diena” susirinkę piliečiai daugiausiai dėmesio skyrė nedarbui ir siūlė savo idėjas, kaip šią problemą spręsti.

Praėjusį šeštadienį (lapkričio 7 dieną) 40-tyje šalies rajonų surengta bendra judėjimų “Darom 2009” ir “Aš Lietuvai” akcija pritraukė apie 700 iniciatyvių piliečių, kurie per pusdienį pasiūlė maždaug 3 tūkstančių idėjų.
Daugiausiai dalyvių susirinko Alytaus ir Vilniaus apskrityse, taip pat savo aktyvumu išsiskyrė Vilkaviškis bei Utena. Organizatoriai pastebi, kad viena iš labiausiai pirmosios akcijos metu aptarinėtų temų buvo užimtumas ir naujų darbo vietų kūrimas. Akcijos metu idėjas, kaip spręsti nedarbo problemas, siūlė tiek iniciatyvūs piliečiai ir verslininkai Lietuvoje, tiek užsienyje gyvenantys lietuviai, prie diskusijų prisijungę internetu.

Atsižvelgus į pirmos „Idėjų dienos“ rezultatus, nuspręsta ateityje organizuoti atskirą idėjų talką, skirtą vien nedarbo problemoms spręsti. Kada bus surengta tokia talka, organizatoriai praneš po šį trečiadienį įvyksiančio posėdžio.

Iš akcijos metu gautų trijų tūkstančių idėjų dalyviai atrinko įdomiausias ir aktualiausias, o vėliau vyksiančiuose susitikimuose šios idėjos bus gryninamos, tobulinamos, tuomet įgyvendinamos. Organizatoriai kas dvi savaites piliečius ir specialistus žada kviesti į konferencijų pobūdžio susitikimus, kuriuose bus pristatomos idėjos ir analizuojami galimi jų įgyvendinimo būdai.

Visą informaciją apie projektą galima rasti tinklalapyje www.aslietuvai.org, taip pat šiame tinklalapyje galima pateikti savo idėjas bei sužinoti, kaip galima prisidėti prie judėjimo veiklos. Organizatoriai dėkoja visiems pirmosios akcijos dalyviams ir kviečia nesnausti visų, kurie turi gerų idėjų, kaip pagerinti gyvenimą tiek bendruomenėje, tiek visoje Lietuvoje.

“Darom 2009” – savanoriška, nepolitinė, daugiausiai jaunimą vienijanti organizacija. “Darom 2009” inicijavo pavasarinę aplinkos tvarkymo akciją bei, kartu su kaimyninėmis šalimis, tarptautinę Baltijos jūros tvarkymo akciją.

Idėjų talka “Aš Lietuvai” – tai pilietinis nepolitinis judėjimas vienijantis visus, kurie siūlo sprendimus Lietuvai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: