Pradėta tvarkyti Žalgirio arenos aplinka
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Įmonės („Kamesta“), laimėjusios aplinkos tvarkymo konkursą, atstovai jau atvyko į areną, kur davė nurodymus statybų rangovams pašalinti kliūtis bei trukdančią tvarkymo darbams techniką.

Visas aplinkos tvarkymo konkursas suskirstytas į tris etapus – pirmajame bus atliekami būtiniausi darbai, gerinama arenos aplinkos estetika. Jų vertė sieks apie 7 mln. litų.

Antrojo etapo darbai truks iki lapkričio, o trečiasis bus skirtas smulkiems darbams baigti.

Šalia arenos jau sumontuoti apšvietimo žibintai. Pakabintas informacinis kubas uždengtas plėvele, kad jo nepažeistų dvi savaites truksiančių valymo darbų metu kylančios dulkės.

„Vyksta valymo darbai – tai ženklas, kad statybos viduje baigtos. Mūsų darbo grupė renkasi du kartus per savaitę – antradienį tikrinome visą dokumentaciją.

Penktadienį vyksime į areną, kur bandysime atlikti tokį tikrinimą tarsi būtume valstybinė komisija. Jau testavome arenos kolonų atsparumą, rezultatas puikus“, – pasakojo Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas.

Valstybinei komisijai arena beveik parengta. Šiuo metu tikslinami dokumentai, kurie bus perduoti Registrų centrui, žiūrima, kad juose neliktų techninių klaidų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: