© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Pagal naujai Prancūzijoje įsigaliojusį įstatymą, kiekviena nuotrauka, kurioje modelio kūnas buvo retušuotas turės turėti specialų leidimą ir būti pažymėta skiriamąja žyma „photographie retouchee“ (retušuota nuotrauka).

Šis nutarimas įsigaliojo praėjus kelioms dienoms po to, kai „Getty“ – didžiausia pasaulyje fotografijų tiekėja – paskelbė draudimą koreguoti mados fotografijas ir atsisakė priimti visas, kuriose modelio kūno proporcijos neatitiktų realių.

Naują įstatymą priėmusi Prancūzijos valdžia teigė, kad tokiu būdu siekiama sumažinti nuotraukų, kuriose vaizduojamas tikrovės neatitinkantis modelio kūnas, skaičių, nes tai turi neigiamos įtakos šalyje gyvenantiems vaikams ir paaugliams. Pasak sveikatos ministro Marisol Touraine, retušuotų modelių nuotraukų poveikis jauniems žmonėms yra itin didelis. Tai skatina nepasitikėjimo savimi augimą, mažina savivertę ir gali turėti įtakos rimtoms sveikatos problemoms ateityje.

Šiuo metu Prancūzijoje yra apie 600000 jaunų žmonių, kenčiančių nuo valgymo sutrikimų ir po nelaimingų atsitikimų keliuose, tai pagrindinė mirties priežastis 15-24 metų amžiuje.

Už naujo įstatymo nesilaikymą gali būti taikoma piniginė bauda iki 40.000 eurų

Šių metų pradžioje šalis pradėjo ieškoti būdų užkirsti kelią šiai problemai ir įvedė įstatymą, reikalaujantį visų, modelio darbu norinčių užsiimti žmonių pateikti specialią gydytojo pažymą apie tinkamą kūno svorį ir sveikatos būklę tokiai darbo vietai užimti.

Taip pat skaitykite: Tamsos karalienė keičia aukštosios mados standartus [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: