Lietuvos regbininkai tęsia pergalingą žygį (c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos regbio rinktinei neteks spalio 31 d. Europos čempionato 3A diviziono varžybose Klaipėdoje rungtyniauti su Armėnija. Armėnijos rinktinė atsisakė atvykti į Lietuvą dėl „organizacinių priežasčių“.

Neva tądien negali surinkti Prancūzijos klubuose užimtų Armėnijai atstovaujančių regbininkų. Armėnai siūlė perkelti šias rungtynes į kitų metų gegužės mėnesį. Tačiau Lietuvos regbio federacija (LRF) užėmė tvirtą poziciją ir nesutiko perkelti rungtynių.

Tarptautinė regbio federacija (FIRA-AER) jau informavo, kad Lietuvos regbio rinktinei šiose rungtynėse užskaitoma pergalė, o Armėnijai skiriama 0 taškų. Tokiu būdu, nepriklausomai nuo likusių rungtynių baigties, Lietuvos rinktinė užsitikrino pirmąją vietą divizione ir kelialapį į aukštesnįjį 2B dizioną.

Beje, reikia priminti, kad Armėnijos regbio rinktinė – keistas reiškinys. Ją sudaro… Prancūzijos piliečiai, kurių protėviai kilę iš Armėnijos. Visi jie turi “ypatingo statuso” Armėnijos pilietybę, nors absoliuti dauguma nekalba armėniškai, o savo istorinėje tėvynėje pabuvojo tik porą kartų, žaidžiant nacionalinei rinktinei namų rungtynes.

Turnyrinė padėtis 3A diviziono padėtis (rungtynių skaičius, įvarčių skirtumas, taškai):
1. LIETUVA 6 173:50 18
2. Armėnija 5 105:75 8
3. Serbija 4 53:104 8
4. Andora 5 74:140 7
5. Šveicarija 4 53:89 6

Lietuvos regbio rinktinė jau daugiau nei tris metus nėra patyrusi pralaimėjimo oficialiose rungtynėse ir laimėjusi 16 mačų iš eilės. Likusias dvejas 3A diviziono rungtynes lietuviai žais išvykose ateinantį pavasarį – balandžio 17 d. su Šveicarija ir balandžio 24 d. su Serbija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: