(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto meras ir savivaldybės administracija visų geranoriškų kauniečių vardu dar kartą kreipiasi į visuomenę su prašymu neklijuoti skelbimų bei reklaminių plakatų ar kitokių nuorodų ant elektros stulpų, medžių kamienų, pastatų sienų ir kitose šiam tikslui nenumatytose vietose. Taip elgdamiesi nesupratingi piliečiai teršia aplinką, gadina bendrą miesto įvaizdį.

Tokia veika pažeidžia savivaldybės tarybos patvirtintas miesto tvarkymo ir švaros taisykles, taip pat Miestų ir gyvenamųjų vietovių statinių tinkamos priežiūros taisykles. Kauno miesto savivaldybės administracijos Teisės departamento Viešosios tvarkos tarnyba, vykdydama savo funkcijas, šias taisykles pažeidusiems asmenims ne kartą surašė protokolus. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už tai numato sankcijas nuo įspėjimo iki dviejų tūkstančių litų baudos.

Primename, kad už ne vietoje ar kitaip netinkamais būdais platinamą reklamą ar skelbimus atsako ir asmuo, kurio veiklos pristatymui skirta reklamos priemonė. Todėl reklamos užsakovai taip pat turėtų domėtis, kaip ir kur platinama informacija apie juos.

Džiaugiamės, kad dauguma savo paslaugas ar prekes reklamuojančių asmenų elgiasi civilizuotai ir naudojasi tam tikslui skirtomis priemonėmis. Dėkojame kauniečiams už supratingumą ir bendradarbiavimą, tikimės, kad visi miestiečiai atsižvelgs į mūsų prašymą ir ateityje nebeklijuos skelbimų bei reklaminių plakatų tam neskirtose vietose.

Andrius Kupčinskas, Kauno miesto meras

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: