© Wikimedia Commons archyvo nuotr

Prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį paskelbtame interviu sako, kad Rusija neturi teisės prašyti Sirijos prezidento Basharo al-Assado (Bašaro Asado) atsisakyti valdžios.

Rusijos prezidento pastabos paskelbtos likus kelioms dienoms iki Didžiojo dvidešimtuko šalių vadovų susitikimo Turkijoje sekmadienį; manoma, kad svarbiausia šio dvi dienas truksiančio susitikimo tema bus Sirijos konfliktas.

V.Putinas, kuris praėjusį mėnesį Kremliuje priėmė sunkumų kamuojamą Sirijos prezidentą, sakė, kad Rusija ir negali prašyti jo pasitraukti, ir neprašys.

“Nagi pagalvokime, ar būtų teisėtas ir etiškas toks mūsų elgesys, kai mes, pakvietę draugiškos valstybės vadovą į Maskvą, tuo pačiu metu keltume jam klausimą dėl jo pasitraukimo?” – sakė jis interviu naujienų agentūroms “Interfax” ir “Anadolu”.

“Sirija – suvereni šalis, Basharas al Assadas yra teisėtai liaudies išrinktas prezidentas; tai ar turime mes teisę svarstyti su juo tokius klausimus? Žinoma ne”, – pareiškė V.Putinas.

Rusijos prezidentas dar nurodė, kad Rusijos oro ir kosmoso pajėgų buvimas Sirijoje priklausys nuo Sirijos armijos puolimo eigos.

“Rusijos pajėgoms duota aiški užduotis – teikti aviacijos paramą Sirijos armijos puolimui prieš teroristus, – sakė V.Putinas. – Mūsų kariškių buvimo laikas priklausys nuo šio tikslo realizavimo”.

Anksčiau penktadienį Rusijos gynybos misterijos atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas pranešė, kad Rusijos karo aviacija Sirijoje lapkričio 11 ir 12 dienomis surengė 107 skrydžius ir sunaikino 289 teroristų objektus.

Pasak jo, Rusijos karo lėktuvai smogė į taikinius Alepo, Damasko, Idlibo, Latakijos, Chamos, Daraos, Chomso ir Deir az Zoro provincijose.

“Sunaikintos 34 banditų formuočių vadavietės, 16 amunicijos ir degalų sandėlių, dvi šaudmenų ir savadarbių sprogmenų gamyklos, trys stovyklos ir teroristų rengimo bazės, 50 atramos punktų su karine technika ir pabūklais, 184 įtvirtinimai ir gynybos pozicijos”, – sakė I.Konašenkovas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: