© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Per nepriklausomos Lietuvos gyvavimo laikotarpį nuolat kitę valstybės energetikos politikos prioritetai ir įstatymai atbaido investuotojus, sako didžiausius investuotojus į Lietuvos ekonomiką vienijančios asociacijos “Investors Forum” vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

“Turint omeny, kad energetinių objektų projektų įgyvendinimas trunka ne mažiau kaip 2-3 metus, teisės aktai turėtų būti kuriami ir įtvirtinami su ne mažesne kaip 5-10 metų perspektyva”, – interviu “Lietuvos žinioms” teigė R.Skyrienė, pasak kurios, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, priversta laviruoti tarp vienas kitam prieštaraujančių teisės aktų, negali aiškiai formuoti reguliavimo aplinkos ir praktikos. Dėl to nukenčia ne tik rinkos dalyviai bet ir komisijos įvaizdis.

R.Skyrienė sako, kad geros praktikos energetikos ūkyje pasimokyti galima ne tik iš kitų šalių, bet ir garsių mokslininkų, tyrėjų darbų. Pavyzdžiui, 2014 metų Nobelio premijos laureatas Jeanas Tirolle (Žanas Tirolis) rekomenduoja vietoj detalaus monopolinių industrijų kaštų reguliavimo nustatyti kainų “lubas”, kurios ilgainiui leistų įmonėms investuoti į efektyvumo didinimą ir pasiekti ilgalaikį progresą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: