(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Spalio 27 dieną, 11 val. Senosiose miesto kapinėse (Ramybės parke) prie atminimo lentos, skirtos 1956-ųjų Vengrijos revoliucijai ir Kauno vienybės demonstracijai, vyks šio istorinio įvykio minėjimas.

Renginyje dalyvaus Nepaprastasis ir įgaliotasis Vengrijos Respublikos ambasadorius J. E. Péter Noszkó-Horvath, Misijos vadovo pavaduotojas Ferenc Blaumann, Vengrijos Respublikos garbės konsulė Ilona Meszaros-Jočionisne ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Daugiau nei prieš penkiasdešimt metų iki tol buvęs tylus pasipriešinimas sovietinei okupacijai šiose kapinėse pavirto galinga tautos laisvės troškimo demonstracija. Taip senosiose miesto kapinėse buvo įprasminta ir vienybė su Vengrijos revoliucijos kovotojais.

Šios kapinės ir jose pastatyta atminimo lenta leidžia prisiminti ir toli nuo Lietuvos – Vengrijoje prieš daugiau nei pusę amžiaus nukankintus kovotojus, kurie už savo šalies laisvę sumokėjo pačią brangiausią kainą – savo gyvybę. Kiekvienas iš mūsų žinome, kaip svarbu prisiminti tuos, kurie kovojo už mūsų šalies laisvę ir nepriklausomybę.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: