© krs.lt archyvo nuotr.

Atgimstantis Raudondvario dvaras (Kauno rajonas) tampa įdomių susitikimų vieta. Ateinantį savaitgalį, birželio 15-16 dienomis, čia lankysis žymūs dailininkai iš Irano, kurie surengs persiškos kaligrafijos seminarą.

Hojatu Amani, Leila Pourkhani ir Mina Mohseni yra profesionalūs dailininkai, kaligrafijos specialistai. Pirmasis susitikimas su svečiais iš Rytų šalies įvyks birželio 15 dieną (šeštadienį), 13 val. Birželio 16 d. (sekmadienį), 13 val., prasidės trijų valandų trukmės seminaras.

Tai ne tik reta galimybė susipažinti su įdomiais menininkais, sužinoti apie Persijos kaligrafiją, bet ir pamatyti, pajausti kitokį pasaulį.

Svarbiausias kaligrafijos elementas – ranka rašytas arba pieštas šriftas.

Persijos kultūros istorijoje kaligrafijos pagalba buvo siekiama perteikti šventumą, dvasinį apreiškimą ir pakylėtą meno prigimtį. Šią meninės raiškos formą iraniečiai naudojo nuo seniausių laikų.

Ilgainiui kaligrafiją ėmė veikti religinės islamo tradicijos, draudžiančios vaizduoti žmogų, todėl persiškoje kaligrafijoje prasiveržė abstrakčių geometrinių ornamentų ir augalinių motyvų srovė – itin palanki spontaniškai, tačiau techniškai ir nepriekaištingai improvizacijai.

Daugiau apie renginį galite sužinoti paskambinę tel.: 8 699 58050.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: