(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Šiandien jau 38 – ąjį kartą Kaune bus minimos Romo Kalantos žūties metinės. Būtent prieš tiek metų R. Kalanta, būdamas 19 metų jaunuolis, paaukojo gyvybę gindamas teisę gyventi laisvoje Tėvynėje. Šis įvykis nuaidėjo ne tik Tarybų Sąjungoje, bet ir visame pasaulyje ir tapo pamatu, vėlesniai visų Lietuvos įvykių grandininiai reakcijai, kuri galiausiai peraugo į Sąjūdžio judėjimą.

Kiekvienais metais spaudoje pasirodo straipsniai apie R. Kalantos metinių minėjimą, kuris tradiciškai vyksta Muzikinio teatro sodelyje, tačiau dažniausiai užmirštas kasmet lieka R. Kalantos akmuo, esantis Vilijampolėje, šalia namo, kuriame gyveno Romas Kalanta.
Gegužės 12 dienos vakare įsitikinome, kad kauniečiai nėra abejingi savo miestui ir jo istorijai, nes į šią gražią jaunimo iniciatyvą (sutvarkyti aplinką aplink R. Kalantos akmenį) atsiliepė ne tik Vilijampolės gyventojai, bet ir jaunimas iš kitų Kauno kampelių, kurie aptvarkė aplinką, nupjovė žolytę bei pasodino gėlių, kurios džiugindamos praeivių akis, žydės primindamos vardan Lietuvos laisvės gyvybę paaukojusį – Romą Kalantą.

Aneta Krasnauskaitė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: