(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaip skelbta anksčiau UAB kino teatras „Romuva“ rugsėjo 1 dieną vienašališkai nutraukė nuomos sutartį su bendrove „Rosh“. Miesto meras Andrius Kupčinskas surengė pirmą susitikimą su kino teatro „Romuva“ valdybos nariais, su kuriais aptarė artimiausius planus dėl įstaigos veiklos modelio ir pastato likimo.

Valdybos pirmininko Audrio Karaliaus nuomone, didžiausia problema – nuomininko nepabaigti rekonstrukcijos darbai ir valstybinei komisijai nepriduotas eksploatuoti pastatas, kuris šiuo metu paliktas be jokios šildymo sistemos. Jis taip pat priminė, jog buvusio nuomininko bendrovės „Rosh“ skola preliminariai siekia 241 tūkst. litų.

Pasitarimo metu buvo svarstoma galimybė perimti pastatą visuomenės poreikiams. Pasak miesto mero, „Romuvos“ kino teatras yra seniausias ir vienintelis likęs neprivatizuotas kino teatras Kaune, todėl racionaliausia būtų Savivaldybei perimti pastatą ir jame kurti viešąją įstaigą – šiuolaikinį menų centrą „Romuva“. Tokiu būdu pastatas būtų apsaugotas nuo privataus „pasikėsinimo“ į jį. Kauno miesto savivaldybė, kaip viešasis juridinis asmuo, yra kino teatro „Romuva“ akcininkė, nuosavybės teise valdanti 81,77 procento akcijų.

„Tarpukario laikus menantis kino teatras pačiame miesto centre per daug metų tapo neatsiejamu miesto simboliu, daugelio kauniečių sentimentų bei istorinių tradicijų objektu. Tinkamai koordinuojant nekomercinio kino teatro, įvairių menų veiklą, jis ir toliau trauktų miestiečius ir miesto svečius, lavintų jų skonį, galėtų tapti kultūriniu centru. Artimiausiame miesto Tarybos posėdyje siūlysiu spręsti klausimą dėl patalpų paėmimo visuomenės poreikiams“, – sakė miesto vadovas.

Kino teatro valdybos pirmininkas A. Karalius siūlė aptariant „Romuvos“ veiklos modelį į diskusijas įtraukti ir visuomenę. „Svarbu yra ne tik tai, ką pasiūlys profesionalai, bet ir miestiečių nuomonė, pasiūlymai. Juo daugiau siūlymų, tuo didesnė galimybė rasti geriausius sprendimus“, – kalbėjo A. Karalius.

„Būtų iš ties šaunu, jei per porą mėnesių pavyktų išgryninti idėjas ir rasti optimalų „Romuvos“ veiklos modelį. Miesto savivaldybė kartu su kino teatro valdyba ir toliau ieškos galimybių „Romuvos“ veiklai prikelti“, – sakė A. Kupčinskas.

Aušra Kriaučiūnaitė Partikienė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: