© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusija antskrydžius Sirijoje rengs tris-keturis mėnesius ir jie intensyvės, sakė vienas Rusijos aukšto rango pareigūnas prieš prezidento Vladimiro Putino atvykimą į derybas Paryžiuje.

“Visuomet esama grėsmės įklimpti, bet Maskvoje kalbama apie tris-keturis operacijų mėnesius”, – sakė Rusijos Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Aleksejus Puškovas interviu Prancūzijos radijo stočiai “Europe 1”.

Jis sakė, kad daugiau nei pustrečio tūkstančio oro smūgių, kuriuos Sirijoje surengė JAV vadovaujama koalicija, nepadarė apčiuopiamos žalos džihadistų grupuotei “Islamo valstybė”, ir pabrėžė, kad Rusijos kampanija bus intensyvesnė, kad būtų pasiekti rezultatai.

“Manau, svarbu yra intensyvumas. JAV vadovaujama koalicija apsimetė metus bombarduojanti Daesh (“Islamo valstybės” arabiškas akronimas) – be rezultatų”, – sakė Dūmos komiteto pirmininkas.

“Jei tai bus daroma efektyvesniu būdu, manau, bus ir rezultatai”, – pridūrė jis.

V.Putinas Prancūzijos sostinėje surengs derybas dėl Sirijos su prezidentu Francois Hollande’u (Fransua Holandu), o vėliau numatytas jų susitikimas su Ukrainos bei Vokietijos lyderiais, kuriame bus tariamasi, kaip sutvirtinti trapią taiką Ukrainoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: