Ryanair Kaune svarsto įdarbinti apie 60 naujų darbuotojų.
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Aviakompanija „Ryanair“ svarsto galimybę Kauno oro uoste atidaryti Orlaivių priežiūros ir remonto padalinį ir artimiausiu metu įdarbinti apie 60 specialistų. „Ryanair“ ieško mechanikų, orlaivių sparnų mechanikų, taip pat inžinierių.

„Norime įdarbinti ir apmokyti iki 60 orlaivių inžinierių ir mechanikų. Orlaivių inžinieriaus patirties nebus reikalaujama, nes mokymai bus suteikti. Mes tikimės pritraukti mechaniko patirties turinčius žmones su anglų kalbos žiniomis. Tikimės, kad pasiūlymas bus įdomus automobilių ir kitokio profilio mechanikams, kurie ieško naujų iššūkių ir viliojančios karjeros aviacijoje“, – sakė „Ryanair“ inžinierinio padalinio direktorius Michael Hickey.

Prieš metus „Ryanair“ įkūrus pirmą orlaivių bazę Centrinėje Europoje, Kauno oro uoste, „Investuok Lietuvoje“ iniciatyva aviakompanija buvo kalbinama plėsti veiklą ir steigti orlaivių techninės priežiūros centrą. Lietuva turi gilias aviacijos tradicijas, šalies universitetai rengia aviacijos specialistus.

„Prieš priimdami galutinį sprendimą dėl padalinio steigimo, „Ryanair“ atstovai nori susitikti su potencialiais darbuotojais. Planuojama, kad atrinktiems žmonėms bus suteikti daugiau kaip pusės metų specialūs mokymai“, – pasakoja kompaniją konsultuojančios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Nocius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: