(c) LFF archyvo nuotr.

Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas nesulauks planuotos rekonstrukcijos. Pasak Lietuvos futbolo federacijos (LFF), Kauno miesto savivaldybės administracija atsisakė LFF pasiūlymo investuoti į stadioną apie 2,7 milijono litų ir atnaujinti jį, kad atitiktų Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) keliamus reikalavimus.

Tuo tarpu Kauno miesto savivaldybės administracija nesutinka su tokiu LFF pareiškimu: „Tai netiesa, Savivaldybė neatsisako investicijų į šį stadioną, netiesa ir tai, kad mes neieškojome sprendimų. Mes norėjome ir norime stadioną sutvarkyti pagal tarptautinius reikalavimus. Tačiau LFF pasiūlytas projekto įgyvendinimas mums netiko, nes LFF siūlė neįgyvendinamas sąlygas, jų siūlomi terminai prieštaravo teisėms aktams. Pati LFF žadėjo savo lėšomis parengti techninį projektą, tačiau nieko nepadarė. Savivaldybė iš savo pusės padarė viską, o LFF savo pažadų nesilaikė. Projekto vykdymui pernai pritarė Kauno miesto savivaldybės taryba. Kartu su teisininkais ieškojome visų įmanomų kompromisų, deja, jų nepavyko rasti”, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.

Stadioną buvo planuojama sutvarkyti iki kovo mėnesio, kai Lietuvos futbolo rinktinė namuose priims Pasaulio ir Europos čempionus iš Ispanijos.

Praėjusių metų gegužę LFF pateikė pasiūlymus miestų savivaldybėms dėl stadionų rekonstrukcijos. Įvertinus stadionų galimybes pasirinktas Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas. Projekto vykdymui pritarė Kauno miesto savivaldybės taryba.

Projekto vertė turėjo siekti 4 milijonus litų – apie 2,7 milijono pagal UEFA vykdomą stadionų rekonstrukcijos programą būtų skyrusi LFF, o likusias lėšas – 1,3 milijono žadėjo rasti Kauno miestas.

„Apmaudu, kad po mūsų pateiktų siūlymų Kauno savivaldybė neieškojo sprendimų ir po ilgų svarstymų taip ir nepasiūlė tinkamos alternatyvos. Miesto vadovų teigimu, jiems tinkamiausias projekto įgyvendinimo būdas – parama iš federacijos, tačiau nuo pat pradžių informavome, jog šis kelias neįmanomas, nes neatitinka UEFA keliamų privalomų sąlygų“, – sakė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius. Tuo tarpu, Kauno miesto savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, jog sprendimas dėl lėšų skyrimo nepanaikintas ir yra laukiama LFF sutartinių įsipareigojimų įvykdymo.

UEFA stadionų rekonstrukcijos programos sąlygose numatyta, jog lėšų rekonstrukcijai gali gauti tik vienas stadionas, į kurį miesto savivaldybė įsipareigoja papildomai investuoti ne mažiau kaip 50 procentų nuo gautos sumos. Taip pat privalomas statybos kontroliavimas ir leidimas šalies rinktinei penkerius metus rungtyniauti rekonstruotame stadione nemokamai.

Pagal pernai UEFA patvirtintas patikslintas stadionų taisykles, oficialios tarptautinės rinktinių rungtynės gali vykti tik ne žemesnį nei 3 UEFA kategorijos statusą turinčiame stadione. Tokio statuso Lietuvoje neturi nė vienas stadionas.

Papildyta. Diskusijos tarp Lietuvos futbolo federacijos ir Kauno miesto savivaldybės vadovų persikėlė net į populiaraus socialinio tinklo „Facebook“ erdvę. Diskusiją galite rasti šioje nuorodoje: http://www.facebook.com/Kauno.meras

Parengta remiantis LFF ir Kaunas.lt informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: