(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Pirmadienį Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas susitiko su Kauno universitetų ir kolegijų studentų atstovais. Susitikimo metu aptartos studentų problemos, bendradarbiavimo tarp studentų atstovybių ir savivaldybės stiprinimo galimybės.

„Reikia daugiau bendradarbiavimo ir pastangų pritraukiant studentus į Kauną. Šiais metais pagal finansavimo paskirstymą Vilniui teko didesnė studijų krepšelio dalis, todėl turime stengtis kartu kelti miesto prestižą, gerinti sąlygas studentams“,– sakė meras A. Kupčinskas.

KTU, VDU , Lietuvos kūno kultūros akademijos bei Kauno ir Kolpingo kolegijų studentų atstovai atkreipė savivaldybės dėmesį į saugumo gatvėse problemas. Studentų teigimu, reikėtų tam tikrose gatvėse įrengti papildomas saugumo priemones, kad būtų išvengta skaudžių autoavarijų. Studentai pageidavo geresnio apšvietimo šalia savo bendrabučių, daugiau vietos automobilių statymui.

Meras A. Kupčinskas informavo studentus, kad nuo spalio 1 dienos miestas bus visiškai apšviestas. „Pagerėjus biudžeto surinkimui, nuo spalio mėnesio, bus įjungti visi gatvių šviestuvai. Prie studentų bendrabučių taip pat ieškosime galimybių įrengti papildomus šviestuvus. Nuolatos kalbame su Kauno policijos vadovais dėl saugumo mieste užtikrinimo“,– atsiliepdamas į studentų pageidavimus teigė Kauno meras.

Miestas stengiasi padėti studentams sprendžiant automobilių statymo problemą. Kitais metais planuojama pradėti platinti Studentų gatvę, kurioje savo automobilius galės saugiau statyti studentai.

A. Kupčinskas pasiūlė studentų atstovams apsvarstyti galimybę surengti Kauno studentų spartakiadą. Šiai idėjai pritarimą jau išreiškė Kauno aukštųjų mokyklų rektoriai.

Miesto vadovas pažadėjo atsižvelgti į visus studentų pageidavimus ir pasiūlė jiems rugsėjo viduryje surengti apskrito stalo diskusiją, kurioje dalyvautų visų Kauno universitetų ir kolegijų atstovai. Diskusijoje būtų tariamasi, kaip miestas galėtų padėti aukštosioms mokykloms pritraukti daugiau studentų į Kauną ir kuo pačios aukštosios mokyklos galėtų prisidėti prie savivadlybės pastangų.

Gediminas Salvanavičius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: