(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Po praėjusio savaitgalio įvykių, kai naktinio klubo „Metelica“ prieigose buvo nužudytas žmogus, Kauno miesto savivaldybės meras kreipėsi į policiją.

Nors ir pavėluotai, pagaliau savivaldybės atstovai pradėjo imtis minimalių veiksmų siekiant užkirsti tragiškiems įvykiams prie miesto klubų, kurių didžioji dalis yra miesto centre. Nenormalu, kai saugus gali jaustis tik pačiame klube, o jau prie pat jo durų lauke, prieigose, apsaugininkų akyse gali būti sumuštas ar, kaip parodė pastarasis įvykis, nužudytas.

Mero rašte prašoma informuoti apie visus policijoje registruotus įvykius, kurie buvo įvykę pačiame naktiniame klube „Metelica“ ar šio klubo prieigose.

Jame nurodoma, kad Savivaldybių tarybos, atsižvelgdamos į prekybos alkoholiniais gėrimais vietą, gyventojų, bendrijų, bendruomenių ar jų atstovų, visuomeninių organizacijų ar kitų institucijų raštu pareikštą nuomonę, policijos komisariatų pasiūlymus, turi teisę riboti laiką, kuriuo leidžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Klubai, naktį sutraukiantys įvairius pasilinksminimo ieškančius asmenis, tampa padidintos rizikos vieta. Tačiau nei policija, nei savivaldybė tinkamai nesirūpino, jog būtų saugu ne tik pačiame klube, bet ir jo prieigose. Juk jei leidžiama veikti klubu, tai jis turi užtikrinti saugumą ir jo prieigose. Jei jis to negali padaryti, kodėl jam toliau leidžiama veikti.

Šioje situacijoje tiek savivaldybė, tiek policija turi būti ryžtinga. Jų rankose didesnės poveikio priemonės klubui nei leidimas prekiauti alkoholiu. Jei pasilinksminimo vieta kelia grėsmę visuomenei, ji visai turi būti uždaryta. Juk šioje netvarkoje, kai klubų apsauga rūpinasi tik konflikto iškėlimu už jo durų, nukenčia žmonės, silpnėja miesto centro saugumas ir pats įvaizdis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: