(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės kolegijos nariai trečiadienį vykusiame posėdyje dar kartą kalbėjo apie Lietuvos zoologijos sodo pavaldumą. Kaip jau žinoma, nuo kitų metų liepos 1-osios dienos bus naikinamos apskritys, tačiau iki šiol nėra aišku, kas turės perimti Kauno apskrities viršininko administracijai priklausančias įstaigas.

Neaiškus ir unikalaus zoologijos sodo likimas. Zoologijos sodo direktorius Vaclovas Dumčius kreipėsi į Ministrą Pirmininką ir Seimo Aplinkos apsaugos komitetą, prašydamas sodo steigėjo funkcijas sugrąžinti Aplinkos ministerijai. Zoologijos sodo pavaldumu susirūpino ir Kaune rinkti Seimo nariai. Jie savo ruoštu kreipėsi į Vyriausybę, taip pat prašydami steigėjo funkcijas palikti ministerijai, neperduodant jų Kauno miesto savivaldybei.

Vyriausybė, gavusi šiuos raštus, Ministro Pirmininko pavedimu kreipėsi į Aplinkos, Vidaus reikalų ministerijas, Kauno apskrities administraciją ir miesto savivaldybę, prašydama išnagrinėti klausimą dėl zoologijos sodo steigėjo funkcijų.

Savivaldybės kolegijos nariai posėdžio metu sutartinai nusprendė neprieštarauti siūlymui, kad zoologijos sodas priklausytų Aplinkos ministerijai.

„Apie zoologijos sodo pavaldumą diskutuojama jau ilgą laiką. Kaunas sutiktų perimti Zoologijos sodą tik tuo atveju, jeigu padidėtų miestui skiriama gyventojų pajamų mokesčio dalis. Svarbu žinoti, kad finansavimas – užtikrintas. Tačiau nežinant, ar bus skirta pinigų 2011-aisiais, protingiausias sprendimas yra unikalų objektą palikti Aplinkos ministerijai. Zoologijos sodui išlaikyti per metus reikėtų 4–5 mln. litų. Negaunant papildomo finansavimo, tai miestui būtų per didelė našta”, – sakė meras Andrius Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: