(c) Stock.xchng archyvo nuotr

Kauno miesto savivaldybė artimiausiu metu pateiks Susisiekimo ministerijai prioritetinių projektų sąrašą tiksliniam finansavimui. Jų įgyvendinimui šiemet iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) tikimasi gauti apie 15 mln. litų.

Savivaldybės pradiniame sąraše yra devyni statybos projektai bei trys  būsimų statybų projektavimo darbai. Administracija dar turi nustatyti prioritetus, kuriuos objektus siūlys finansuoti.

Numatyti projektavimo darbai – Panemunės tilto tvarkymas, pradėtos statyti 2 lygių automobilių stovėjimo aikštelė šalia Žalgirio arenos tvarkymas , laukia Laisvės alėjos rekonstrukcijos I-as ir II-as etapai, A. Juozapavičiaus pr. rekonstrukcija, Parodos g. ir K. Petrausko g. dalies (nuo Parodos g. iki Vydūno al.) rekonstrukcija, viaduko per geležinkelį kelyje Rokai-Kudirkai kapitalinis remontas, viaduko Rokuose per geležinkelį rekonstrukcija, tilto per Jiesios upę Marijampolės plente rekonstrukcija , Vokiečių g. rekonstrukcija.

Prognozuojama, kad iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos pagal programinį finansavimą Kauno miesto savivaldybė gaus apie 13 mln. litų, o iš rezervo tiksliniams objektams apie 15 mln. Lt. Kartu su LAKD specialistais bus tariamasi, kurie projektai bus įtraukti į Kelių priežiūros ir plėtros programą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: