(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Nuo vėlyvo rudens visą žiemą šeštadieniais VDU socialinio darbo skaitykloje šurmuliuodavo ne studentai, o grupelė vyresnio amžiaus kauniečių – ES Mokymosi visą gyvenimą Grundtvig suaugusiųjų švietimo programos daugiašalio projekto “Senjorų vadovas” dalyviai. Jie mokėsi analizuoti ir įvertinti savo gyvenimišką ir profesinę patirtį, ieškoti prasmingos veiklos ir įtraukti į ją savo bendraamžius, konstruktyviai bendrauti ir dirbti komandoje. Pasirinkę dominančias veiklas, projekto dalyviai susiskirstė į savarankiško mokymosi grupes, kurios kitą savaitę parodys miestiečiams savo pasiekimus.

Niūrios žinios ir miglotos prognozės? Jų galima neklausyti, o kurti namų teatrą. Tokį sprendimą pasirinko Šilainiuose gyvenančios kaimynės ir bendradarbės, susibūrusios į Nijolės namų teatrą. Vasario 15 d., antradienį, Eigulių seniūnijoje (Plechavičiaus 9a) 14 val. Nijolės namų teatro trupė kviečia pažiūrėti pasaką suaugusiems “Kaip lapė sau draugo ieškojo”.

Norisi keliauti, pažinti, bet nėra už ką? Pradėkime nuo miesto, kuriame gyvename. Janinos Varatiejienės vadovaujama grupė domėjosi Kauno istorija, mokėsi kalbėti prieš auditoriją. Vasario 19 d., šeštadienį, 11 val. mėgėjai gidai kviečia į ekskursiją po Rotušės aikštę. Pasimokykim iš jų, kaip papasakoti apie Kauną savo svečiams, vaikams, anūkams.

Nevalyti šaligatviai, slidūs parkų takai? Imkime kastuvą ir nuvalykime šaligatvį prieš savo namą, o eidami pasivaikščioti, pasiimkime šiaurietiško ėjimo lazdas. Tokią veiklą pasirinko Izolinos Genienės vadovaujama grupė, vasario 24 d., ketvirtadienį, 12 val. kviečianti stiprinti sveikatą šiaurietišku ėjimu Ramybės parke prie Kauno miesto muziejaus Tremties ir rezistencijos ekspozicijos Vytauto pr. 46.

Galva pilna idėjų ir planų, tik kaip juos įgyvendinti? Atsakymo į šį klausimą ieškojo Marijos Bindokaitės suburta grupė. Moterys domėjosi projektine veikla, fondų paieška, skelbiamais kvietimais, paraiškų rašymu ir projektų įgyvendinimu. Savo žiniomis ši “Senjorų gidų” projekto grupė pasidalins vasario 24 d., ketvirtadienį, 16 val. Kauno įvairių tautų kultūrų centre, Šv. Gertrūdos g. 58.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: