(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Ketvirtasis, paskutinis šiais metais tarptautinis senturgis „Laiko ratu“ išsiskirs kolekcijų įvairove ir gausiu sendaiktininkų būriu.

„Ankstesniuose šių metų senturgiuose dalyvavę sendaiktininkai tikrai turėjo ką parodyti ir kuo nustebinti: Napoleono portretas, XVIII a. muškieta, autentiški ir labai reti Lietuvos kaime naudoti daiktai. Na, ir, žinoma, turbūt didžiausias visų laikų sendaiktis – tarybinis gaisrininkų automobilis“, – vardijo mugės organizatorius Jonas Plenta.

Pasak jo, pageidavimus dalyvauti mugėje jau pareiškė beveik 200 prekybininkų. Paprastai tiek norinčiųjų prekiauti susirenka tik prieš pat renginį.

„Tikime, kad kitą savaitgalį vyksiantis senturgis taip pat bus sėkmingas, atraktyvus, bei gausus dar nematytomis sendaiktininkų kolekcijomis. Juk tai paskutinis šansas šiais metais sendaikčių mėgėjams iš Baltijos ir kitų kaimyninių šalių susiburti į vieną vietą“, – sakė J. Plenta.

Prekybos miestelyje „Urmas“ susirinkę sendaikčių kolekcininkai lankytojams pasiūlys autentiškų, vienetinių ir išskirtinių daiktų, kuriuos žmonės įsigyja namų ar kitų patalpų interjerui papuošti. Kiti jaučia aistrą juos kolekcionuoti, o dar kiti tokiu būdu investuoja savo pinigus, nes laikui bėgant sendaikčių vertė kyla.

Senturgyje „Laiko ratu“ daugiausia siūloma prieškario, tarpukario ir pokario laikotarpį menančių daiktų, tačiau yra ir pagamintų XIX ar net XVIII amžiuje. Čia galima rasti pačių įvairiausių sendaikčių – nuo įmantrių baldų ir namų apyvokos daiktų, bei įvairių instrumentų, iki karinės atributikos ir senovinių ginklų.

Didžiausią Baltijos šalyse sendaiktininkų sambūrį kaskart aplanko apie 100 tūkst. žmonių.

Į senturgį susirenka sendaiktininkai, antikvarai bei kolekcininkai ne tik iš Baltijos šalių, bet ir iš Lenkijos, Rusijos, Vokietijos. Ketvirtasis, paskutinis šiais metais senturgis „Laiko ratu“ vyks spalio 22–24 dienomis, Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: