kaunascantat.lt archyvo nuotr.

Šį ketvirtadienį, vasario 20 d., startuos ketvirtasis sakralinės muzikos festivalis “Kaunas Musica Religiosa”. Chorai iš įvairių krikščioniškųjų šalių dalyvaus jau tradiciniu tapusiame konkurse ir atliks religinius kūrinius miesto koncertinėse salėse bei senamiesčio ir naujamiesčio bažnyčiose.

Į šiemetinį festivalį atvyksta choras iš Lenkijos (Vroclavo ekonomikos universiteto choras “Ars Cantandi”), du chorai iš Rusijos (Maskvos choras “Likova” ir choras “Aprelj” iš Gatčinos miesto) bei trys chorai iš dainingosios Latvijos (Agluonos katedros choras “Assumpta”, mišrus choras “Maldugunis” iš Vecumniekų ir Rygos savivaldybės kultūros sąjungos rūmų Zieme Iblazma mišrus choras “Norise”).

Konkurse ir festivalio programoje taip pat dalyvaus Lietuvos chorai – Pasvalio mišrus choras “Canticum Novum”, Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčios kamerinis choras “Cantate Domino”, Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (Jėzuitų) bažnyčios grigališkojo choralo choras “Oranta”, Kauno kunigų seminarijos Švč. Trejybės bažnyčios grigališkojo giedojimo grupė “Cantus Simplex” ir Kauno Juozo Naujalio muzikos gimnazijos mišrus jaunių choras “Cantica” bei grigališkojo giedojimo grupė “Schola cantorum Kaunensis”.

Festivalis prasidės ketvirtadienį, 19 val. atidarymo koncertu Vytauto Didžiojo bažnyčioje. Penktadienį ir šeštadienį VDU Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7) nuo 14 val. vyks konkursas ir “Jaunųjų atlikėjų koncertas”. Konkurso žiuri sudaro žinomi chorinės muzikos specialistai – Raimondas Katinas, festivalio meno vadovas Rolandas Daugėla ir komisijos pirmininkas, kompozitorius Rihards Dubra (Latvija). Chorai varžysis dėl organizatorių įsteigto pagrindinio prizo bei specialiųjų prizų, kurių vienas iš jų yra Choras.lt kūrėjų sąjungos specialusis prizas „Už įtaigią interpretaciją”. Taip pat šiais metais prizą geriausiam konkurso chorui įsteigė ir Kauno miesto savivaldybė.

Šeštadienio vakarą Jėzuitų bažnyčioje po 17 val. Šv. Mišių, kuriose giedos Agluonos katedros choras, prasidės festivalio svečių koncertas. Sekmadienį festivalio chorai giedos Šv. Mišiose skirtingose miesto bažnyčiose: 10 val. Švč. Trejybės bažnyčioje, 10:30 Šv. Jurgio (pranciškonų) bažnyčioje, 12 val. Vytauto Didžiojo bažnyčioje ir 14 val. Kauno Šv. Kryžiaus (Karmelitų) bažnyčioje.

Chorinės muzikos gerbėjai kviečiami pasisemti sakralinės muzikos dvasingumo. Kaip sakė festivalio globėjas, Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, „tegul sakrali muzika ir giesmės pakylėja klausytojų širdis prie gėrio ir grožio šaltinio”.

Daugiau informacijos apie festivalį – www.kaunascantat.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: