Siūloma Kauno mokyklose diegti elektroninio atsiskaitymo sistemą
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto vadovams pristatyti planai mokyklose įdiegti vieningą elektroninio atsiskaitymo sistemą. Jos dėka vaikams nebereikėtų naudoti grynųjų pinigų, o tėvai savo atžalų išlaidas galėtų stebėti internetu.

Penktadienį bendrovės „Mokipay Europe“ atstovai susitikime su miesto vadovais aptarė siūlymą mokyklose įdiegti bekontaktę mokėjimo sistemą, kuri turėtų mažinti socialinę atskirtį tarp pasiturinčių ir mažesnes pajamas gaunančių šeimų vaikų bei užtikrinti efektyvesnį biudžeto lėšų, skirtų socialiai remtinų moksleivių maitinimui, panaudojimą.

Mokyklose siūloma įvesti Mokyklos korteles, kurios leistų tiek socialiai remtiniems, tiek ir visiems kitiems moksleiviams, kuriems į ją pinigus pervestų tėvai, saugiai atsiskaityti mokyklos maitinimosi vietose. Ta pati kortelė taip pat galėtų veikti kaip elektroninė įleidimo priemonė, užtikrinanti tik reikiamų asmenų patekimą į mokyklą.

„Mokyklose veikiančių maitinimo įstaigų maitinimo sąnaudos yra apskaitomos ne pagal faktą, o pagal numatytą biudžetą, dėl to daugelis šių įmonių nenori įsileisti mūsų sistemos. Modernizavus infrastruktūrą, būtų tiksliai ir automatiškai fiksuojamas socialinio maitinimo paslauga pasinaudojusių vaikų skaičius“, – teigė bendrovės „Mokipay Europe“ direktorius Mindaugas Rutkauskas.

Susitikimo metu didžiausias dėmesys buvo skirtas „Mokipay“ kortelei, kuri galėtų būti naudojama kaip viešojo transporto e.bilietas. Bendrovės atstovai ketina artimiausiu metu susisiekti su savivaldybės įmone „Autrolis“ ir aptarti šio sumanymo įgyvendinimo galimybes.

„Greičiausiai galėtų būti įgyvendinta idėja dėl viešojo transporto e.bilieto. Po to bus galima kalbėtis ir dėl kitų pasiūlymų, susijusių su švietimo ir ugdymo įstaigomis. Reikės įvertinti, kiek šios sistemos įdiegimas mokyklose galėtų kainuoti ir kokią dalį išlaidų turėtų bei galėtų padengti miesto biudžetas“, – susitikimo metu teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: