© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Seimas iš naujo svarstys siūlymą savivaldybėms riboti arba uždrausti prekybą alkoholiu per šventes ir masinius renginius, ypač kur dalyvauja nepilnamečiai.

Alkoholio kontrolės įstatymo pataisų, kurias parengė parlamentarė Rima Baškienė, svarstymą Seimas antradienį perdavė Valstybės valdymo ir savivaldybių reikalų komitetui, nes parlamentarai nepritarė Sveikatos reikalų komiteto siūlymui jų toliau nesvarstyti ir atmesti.

Pasak pastarojo komiteto nario konservatoriaus Antano Matulo, pataisos nereiškia, kad visuose renginiuose, jeigu juose gali būti nepilnamečių, nebus galima prekiauti alkoholiu.

“Bet savivaldybėms suteikiama papildoma teisė. Žinomas dainininkas Andrius Mamontovas inicijavo peticiją ir rinko parašus, kad iš viso masiniuose viešuose renginiuose nebūtų naudojamas alkoholis. Pasirašė apie 16 tūkst. žmonių – praktiškai jaunimas, jau jaunimas iš mūsų reikalauja, kadpriimtume tokius sprendimus”, – teigė A.Matulas.

Tačiau jis sutiko, kad dabar savivaldybės gali kontroliuoti alkoholio prekybą, tačiau nereikalaujama atsižvelgti į nepilnamečių dalyvavimą.

“Teismas dėl tokių motyvų, kai jis nėra įrašytas į įstatymą, matomai priims neigiamą sprendimą (jeigu verslininkai apskųs savivaldybės sprendimą riboti prekybą alkoholiu – BNS)” – kalbėjo A.Matulas.

Dabar įstatymai savivaldybėms nesuteikia teisės uždrausti prekiauti irvartoti alkoholinius gėrimus visuose renginiuose, kuriuose dalyvauja nepilnamečiai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: